Home WK Nieuws Brazilië wellicht nog niet helemaal klaar voor WK voetbal

Brazilië wellicht nog niet helemaal klaar voor WK voetbal

0
Brazilië wellicht nog niet helemaal klaar voor WK voetbal
Wedden op het WK in Brazilië met Unibet

Secretaris-generaal Jerome Valcke heeft stevige kritiek geuit op de organisatie van het WK voetbal 2014 in Brazilië. Hij erkende dat het land wellicht nog niet helemaal klaar is voor de eindronde die we er deze zomer zullen spelen. Volgens hem is de infrastructuur bij het begin van het toernooi nog niet helemaal af, waardoor de FIFA prioriteiten zal moeten stellen. Enkele van de WK-steden hebben veel vertraging opgelopen, iets waar ook eerder al veel kritiek op was vanuit de FIFA.

Trainingsvelden en telecommunicatie

Volgens de bestuurder van de FIFA is het vooral van belang dat de trainingsvelden voor de 32 deelnemende teams in orde zijn. De spelers en trainers dienen zich goed op de wedstrijden voor te kunnen bereiden. Daarnaast is het volgens hem van groot belang dat het telecommunicatiesysteem goed werkt, aangezien het anders niet mogelijk is om de wedstrijden uit te zenden en de wereld hiervan mee te laten genieten. Ten derde moeten de gewone stadions gaan veranderen in stadions voor het WK voetbal. Volgens Valcke is het echter van belang om niet per se voor 100% afronding te kiezen, maar de meest belangrijke 99,99% eerst in orde te maken.

Stadions in Brazilië

Ondanks de problemen in en rond enkele van de stadions maakt Valcke zich daar opvallend weinig zorgen over. Met name het stadion in Sao Paolo heeft te maken met flinke vertragingen, vooral nu er onlangs opnieuw een dode is gevallen tijdens de bouw. Dat betekent nieuwe vertragingen, in een stadion dat maar net op tijd af zal kunnen komen. Volgens de secretaris-generaal is er echter geen sprake van het uitstellen van wedstrijden. Het schema staat vast, waardoor we in juni van start gaan en we het WK voetbal spelen, om op 13 juli de finale te spelen en de winnaar te kronen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in