Home WK Nieuws Brazilië zet beveiliging op scherp voor het komende WK voetbal

Brazilië zet beveiliging op scherp voor het komende WK voetbal

0
Brazilië zet beveiliging op scherp voor het komende WK voetbal
Wedden op het WK in Brazilië met 888 Sport

Brazilië is gestart met de enorme veiligheidsoperatie, die ervoor moet gaan zorgen dat zich tijdens het WK voetbal de komende zomer geen ongeregeldheden voor zullen doen. Brazilië maakt gebruik van 30.000 militairen en tal van helikopters, in combinatie met vliegtuigen en patrouilleboten. Men zet een groot deel van het beschikbare materiaal in, om zowel de landsgrenzen als de verschillende speelsteden op een effectieve manier te kunnen bewaken.

Grenzen bewaken

Brazilië zal zich met de bewaking en beveiliging onder andere richten op de landsgrenzen. Brazilië grenst met 16.900 kilometer aan andere landen, waardoor het een enorme klus is om al deze gebieden goed in de gaten te houden. De grootte van het land zorgt ervoor dat het 10 verschillende Zuid-Amerikaanse buurlanden heeft, grenzen die het goed in de gaten dient te houden. Met name in het moeilijk toegankelijke Amazonegebied zal Brazilië alles op alles moeten zetten om ongewenste gasten buiten de deur te houden en een veilige situatie te kunnen creëren.

Veiligheid in de speelsteden

De militairen aan de grenzen van Brazilië zullen zich vooral richten op het weren van drugssmokkelaars en illegale migranten. De kans is groot dat zij tijdens het WK voetbal hun kans proberen te grijpen, omdat het land zich ook dient te richten op de beveiliging en bewaking van de verschillende speelsteden. De overheid schat de kans op aanslagen en andere problemen in als ‘klein’, maar vreest bijvoorbeeld wel demonstraties van boze burgers. Brazilianen zijn met name boos over de corruptie in het land en hadden liever gezien dat Brazilië meer geld zou uitgeven aan de zorg en het onderwijs. Brazilië organiseert vanaf 12 juni het WK voetbal en vervolgens in 2016 de Olympische Spelen, twee evenementen die vragen om enorme investeringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in