Home WK Nieuws Brazilië zou verlies WK voetbal geen ramp vinden

Brazilië zou verlies WK voetbal geen ramp vinden

0
Brazilië zou verlies WK voetbal geen ramp vinden
Wedden op het WK in Brazilië met Bwin

Brazilië geldt als een van de favorieten voor het WK voetbal in eigen land komende zomer. Het is volgens voormalig aanvoerder Rai echter geen ramp indien Brazilië er daar niet in slaagt om het toernooi uiteindelijk te winnen. Hij zegt dit in een Duitse krant, die hem vroeg naar de manier waarop het toernooi leeft onder de bevolking. Men hoopt er natuurlijk op de best mogelijke uitslag, maar een voortijdige uitschakeling zou volgens hem niet tot grote woede of andere problemen leiden.

Passie voor het voetbal

Volgens Rai is de passie voor het voetbal in Brazilië nog altijd erg groot. Dat neemt volgens hem aan de andere kant niet weg dat men er tegenwoordig anders mee omgaat dan enkele jaren tot tientallen jaren geleden. Het politieke bewustzijn van de Brazilianen is nu een stuk groter. Men is zich ervan bewust dat we met voetbal uiteindelijk maar weinig oplossen, er zijn een aantal andere belangrijke zaken die spelen. Wat dat betreft kon het voetbal de pijn jarenlang verzachten, maar lijkt de kracht daarvan nu te ver afgenomen om alle Brazilianen achter de wens tot de wereldtitel te krijgen.

Protesten tijdens het WK

Tijdens de Confederations Cup afgelopen jaar vonden er diverse malen protesten plaats, van inwoners van Brazilië tegen het voetbal dat er gespeeld werd. Er zou vooral geld zijn voor dergelijke grote evenementen, terwijl de zorg en het onderwijs er aan de andere kant onder de leiden hebben. De verwachting is dat er ook tijdens het WK in Brazilië weer protesten plaats zullen vinden. Aan de andere kant is Rai van mening dat het voetbal de stem van de ontevredenheid kan versterken, waardoor uiteindelijk iedereen ermee kan winnen. Rai werd in 1994 zelf wereldkampioen en hoopt uiteraard dat de spelers van nu dit ook mogen bereiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in