Home WK Nieuws Buitenland maakt zich op voor WK voetbal in Brazilië

Buitenland maakt zich op voor WK voetbal in Brazilië

0
Buitenland maakt zich op voor WK voetbal in Brazilië
Wedden op het WK in Brazilië met Bwin

Niet alleen in Nederland beginnen de sportpagina’s in de krant zich te vullen met WK-nieuws, maar ook in het buitenland begint het wereldkampioenschap in Brazilië steeds meer te leven. Ieder land leeft zo op hun eigen manier toe naar het naderende toernooi.

Rode Duivels makkelijk naar Knock-out fase

In België lijkt het nationale elftal steeds meer te beseffen dat er de komende zomer misschien wel iets heel moois kan gebeuren. De Rode Duivels zijn ingedeeld in een relatief makkelijke poule en zouden zich eigenlijk zonder moeite moeten plaatsen voor de knock-outfase.

Onze Zuiderburen dromen ondertussen dus al stiekem van meer dan alleen maar een eervolle vermelding. Kompany liet vandaag nog maar eens weten voor België niet geldt dat meedoen belangrijker is dan winnen. “De WK-favorieten zijn volgens mij ‘usual suspects’ Duitsland, Spanje, Argentinië en Brazilië. Achter hen zie ik een groep landen die wel eens voor de verrassing kan zorgen.

Daar reken ik naast onder andere Colombia, Chili, en Japan ook België bij. Er zijn ploegen die meer talent hebben dan België. Ik denk dan ook niet dat we enkel op basis van ons talent een WK zullen winnen. Dat kan alleen met wat geluk, als iedereen enorm sterk speelt en als we een sterke groepsgeest hebben.” liet de verdediger van Manchester City optekenen.

Ook Engeland wil zich aanstaande zomer van haar beste kant laten zien. Om deze ambitie kracht bij te zetten heeft bondscoach Hodgson besloten om een psycholoog mee te laten gaan met de Engelse ploeg. “Hopelijk kan hij ons helpen om mentaal nog beter voor te bereiden op de uitdagingen die voor ons liggen. Er zijn tal van vlakken waarop hij ons kan helpen.’’ liet de Engelse bondscoach weten. Steve Peters zal de rol van psycholoog gaan vertolken in het Engelse kamp. Peters vervult op dit moment dezelfde rol bij Liverpool.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in