Home WK Nieuws Danny Blind neemt na 2016 het stokje over van Guus Hiddink

Danny Blind neemt na 2016 het stokje over van Guus Hiddink

0
Danny Blind neemt na 2016 het stokje over van Guus Hiddink
Wedden op het WK in Brazilië met Bwin

Tegelijkertijd met de bekendmaking van Guus Hiddink als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal, heeft de KNVB ook bekend gemaakt dat na het EK 2016 Danny Blind zal worden benoemd als nieuwe keuzeheer van Oranje. Tot die tijd zal Blind samen met Van Nistelrooy als assistenten van Hiddink functioneren na het WK voetbal 2014 in Brazilië.

Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal. was in ieder geval erg blij met het kunnen presenteren van de nieuwe bondscoaches van Nederland. “Met Hiddink halen we een trainer van Nederlandse bodem in huis met een schat aan internationale ervaring en successen”, zegt directeur betaald voetbal Bert van Oostveen. “Daarnaast zijn we erg tevreden over de verdere invulling van de technische staf. De afgelopen periode bewees Blind bij de KNVB zijn meerwaarde. De komende twee jaar krijgt hij de kans onder leiding van Hiddink verder te groeien.’’, gaf Van Oostveen aan.

“Doordat Blind na het EK het stokje van Hiddink overneemt, behouden we op de lange termijn waardevolle kennis en expertise en wordt de ingezette lijn gewaarborgd. Met Van Nistelrooy voegen we wederom een voormalig internationaal topvoetballer toe aan de staf. Ruud past in het rijtje van generatiegenoten Frank de Boer, Phillip Cocu en Patrick Kluivert.” liet van Oostveen afsluitend weten.

Ook Hiddink was blij dat er een einde is gekomen aan alle speculaties. “Ik vind het een eer om als bondscoach terug te keren bij het Nederlands elftal. Met Danny Blind en Ruud van Nistelrooy hebben we bovendien een stevig team met veel voetbalkennis en ervaring. Daarbij is het voor mij persoonlijk een prachtig gegeven dat ik mijn eigen opvolging kan klaarstomen. Op deze manier kan de voetbalvisie voor het Nederlands elftal op de lange termijn gewaarborgd worden. Iets waar het team en de KNVB absoluut veel baat bij kunnen hebben.”, liet Hiddink weten.

Eerder was Hiddink ook al eens bondscoach van het Nederlands elftal. Onder zijn hoede werd tijdens het EK 1996 de kwartfinale gehaald en twee jaar later op het WK in Frankrijk zelfs de halve finale.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in