Home WK Nieuws De Afrikaanse hoorn, Vuvuzela, het ultieme WK artikel!

De Afrikaanse hoorn, Vuvuzela, het ultieme WK artikel!

0

Tijdens elk WK of EK is er wel een artikel dat iedereen wil hebben. Gaan we naar Duitsland, dan zet iedereen massaal een oranje Nazi-helm op. Op het EK van 2008 nam iedereen zijn Heineken Trom-Pet mee. Een geniaal instrument dat zowel als trommel als pet gebruikt kon worden.

Betsson

Vuvuzela, 130 decibel

Je kunt geen wedstrijd van de Confederations Cup aanzetten en het lijkt of er een zwerm bijen door je tv heen vliegt. Het zijn echter geen bijen, maar de Afrikaanse hoorns. Deze hoorns worden ook wel Vuvuzela genoemd en hebben een geluidsproductie van maar liefst 130 decibel!

Aangezien het WK dit jaar in Afrika gehouden wordt, is de Afrikaanse hoorn het ultieme WK artikel. Echter is niet iedereen even blij met dit typisch Afrikaanse blaasinstrument.

Vuvuzela, verboden in Europa

Deze hoorn wordt veelal in Zuid-Afrikaanse landen gebruikt en is wegens het haalbare volume zelfs verboden in Europese wedstrijden. In Afrika echter niet, omdat dit artikel daar zelfs bij cultuur ingebakken zit. De hoorn is heeft verschillende afmetingen en bestaat uit twee delen.

De hoorn wordt gemaakt van plastic of hout. De hoorn heeft slechts één toon, maar toch klinken niet alle Vuvuzela’s het zelfde. Dit komt door het gebruikte materiaal en de verschillende afmetingen.

Verbieden Vuvuzela?

Er is lang geprobeerd om de Afrikaanse hoorn te verbieden voor het WK 2010. De communicatie tussen hulpdiensten zou worden verstoord en spelers konden hun trainer niet meer verstaan. Ook zou het geluid de commentaren voor alle wedstrijden bijna platleggen. Je kunt zelfs een gehoorbeschadiging oplopen wanneer iemand naast je op een Vuvuzela blaast.

Uiteindelijk heeft FIFA-voorzitter Joseph Blatter besloten om de hoorn niet te verbieden tijdens het WK 2010. De FIFA is namelijk van mening dat de Vuvuzela een authentiek onderdeel is van de Zuid-Afrikaanse cultuur.

De toeters zijn ook in Nederland te bestellen en kosten slechts een paar euro. Je kunt dus beter een Vuvuzela kopen dan een dure luchthoorn die ook nog eens slecht is voor het milieu.

Wil je ook wedden op het WK?

Unibet

    – Ontvang 50 euro bonus.

888 sport

    – Ontvang 70 euro bonus.

Betsson

    – Ontvang 50% korting op eerste inleg.

Bet at Home

    – Ontvang 50% korting op eerste inleg.

Bwin

   – Ontvang 50 euro bonus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in