Home WK Nieuws Deze spelers vertegenwoordigen Eredivisie tijdens WK tot 20 jaar

Deze spelers vertegenwoordigen Eredivisie tijdens WK tot 20 jaar

0
Deze spelers vertegenwoordigen Eredivisie tijdens WK tot 20 jaar

Over drie weken zal in Polen het WK voor spelers onder de twintig jaar afgetrapt worden. Alhoewel Nederland niet is vertegenwoordigd op het WK voor toptalenten, zijn er alsnog een paar deelnemers met een Nederlands tintje. Zes spelers uit de Eredivisie maken namelijk een grote kans om opgeroepen te worden voor het eindtoernooi.

Ecuador: Diego Palacios (Willem II)

In de winter won hij het Zuid-Amerikaanse kampioenschap al met Ecuador Onder 20. Een knappe stunt, want grootmachten als Brazilië en Argentinië hadden de beste papieren voor de overwinning. Deze zomer kan Diego Palacios opnieuw gaan proberen om met zijn land zilverwerk te winnen. De linksback van Willem II is al verzekerd van een plaatsje bij de selectie na een uitstekend seizoen in de Eredivisie. De negentienjarige Palacios speelde dit seizoen al 29 wedstrijden. Hij mistte alleen in januari een aantal wedstrijden door de succesvolle campagne op het Zuid Amerikaanse kampioenschap voor spelers onder de twintig jaar.

Nieuw-Zeeland: Michael Woud (Willem II)

Michael Woud is een wat onbekendere naam voor een volger van de Eredivisie. De Nieuw-Zeelandse doelman speelde in zijn korte carrière pas drie wedstrijden in de Eredivisie. De twintigjarige goalie maakte afgelopen zomer de overstap van Sunderland naar Willem II en belandde in Tilburg op de reservebank. Woud zou de tweede doelman achter Timon Wellenreuther worden. Alhoewel hij op de Eredivisie zijn stempel nog niet kon drukken, is hij in Nieuw-Zeeland een grote naam. Hij debuteerde zelfs al in de hoofdmacht van het Nieuw-Zeelandse eerste elftal.

Argentinië: Maximiliano Romero (PSV)

De twintigjarige Romero maakte iets meer dan een jaar geleden de overstap van Vélez Sarsfield naar PSV, maar kon sindsdien nog geen onuitwisbare indruk in de Eredivisie achterlaten. Maximiliano Romero bleek uiterst blessuregevoelig en kon daardoor geen doorbraak in het eerste elftal forceren. Tot dusver staat de teller op twee invalbeurten in de Eredivisie. Ook bij Argentinië Onder 20 is Romero door zijn vele blessureleed op de reservebank beland.

VS: Sergino Dest (Ajax)

Sergino Dest is een van de grootste verdedigende talenten in de jeugdopleiding van Ajax. De achttienjarige rechtsback heeft al een tijdje een basisplaats bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie en kent een prima seizoen. Dat bleef ook bij de Verenigde Staten Onder 20 niet onopgemerkt. Op het Noord-Amerikaanse continent heeft Dest al een tijdje een basisplaats bij de beloften van de Verenigde Staten. Zijn debuut in de hoofdmacht van de Amsterdammers maakte de in Almere geboren Amerikaan nog niet.

Senegal: Amadou Ciss (Fortuna Sittard)

Vanuit heel Europa kwamen de spelers afgelopen zomer naar Sittard. Zo ook Amadou Ciss. De Senegalees kwam over van de Franse derdeklasse Pau FC. Bij Fortuna Sittard kreeg de achttienjarige aanvallende middenvelder weinig speeltijd. Daar kwam de afgelopen weken verandering in. Als invaller maakt hij tegenwoordig zijn opwachting in de Eredivisie. De teller staat inmiddels op tien wedstrijden. Ook bij Senegal maakt hij regelmatig zijn opwachting. Eind mei zal Ciss er in Polen dan ook ongetwijfeld bij zijn.

Nigeria: Hamdi Akujobi (sc Heerenveen)

Een jaar geleden pikte sc Heerenveen Hamdi Akujobi op bij amateurvereniging Spartaan ’20 uit Rotterdam. De Rotterdammer met Nigeriaanse roots was toen al achttien jaar oud. Inmiddels is Akujobi negentien en is het snel gegaan met zijn ontwikkeling. De middenvelder blonk uit in de jeugdelftallen van sc Heerenveen en mocht afgelopen vrijdag zijn eerste profcontract tekenen. Volgend seizoen zal Akujobi aansluiten bij de A-selectie van sc Heerenveen, maar eerst hoopt hij uit te blinken op het WK in Polen.