Home WK Nieuws Directeur Braziliaans voetbalelftal ontevreden over organisatie WK Brazilië

Directeur Braziliaans voetbalelftal ontevreden over organisatie WK Brazilië

0
Directeur Braziliaans voetbalelftal ontevreden over organisatie WK Brazilië
Wedden op het WK in Brazilië met Unibet

De kritiek op de organisatie van het WK voetbal in Brazilië lijkt steeds heviger te worden en komt bovendien vanuit een aantal verschillende richtingen. Waar het eerder onder andere de FIFA was die grote kritiek had op de voortgang van bijvoorbeeld de bouw van de stadions, doet nu Carlos Alberto Parreira een duit in het zakje.

Hij geeft als directeur van het Braziliaans voetbalelftal aan dat Brazilië een grote kans heeft laten liggen om te bewijzen dat het land in staat is een groot toernooi goed te organiseren.

Infrastructurele chaos tijdens WK Brazilië

Er is volgens hem sprake van een infrastructurele chaos. Hij geeft toe dat de twaalf stadions waarschijnlijk op tijd af zullen zijn, al is er voor de arena in Curitiba zelfs sprake van een plan B. De FIFA besluit op 18 februari of het stadion uiteindelijk als podium voor het WK zal dienen. Op het gebied van infrastructuur zijn de problemen echter een stuk groter. Veel van de plannen zullen pas na het WK gerealiseerd worden, of zijn zelfs alweer volledig van de baan.

Ander gezicht laten zien

Volgens de directeur van het Braziliaanse elftal had Brazilië nu de kans om een ander gezicht te laten zien. Dit is het land echter niet gelukt. Hij noemt als voorbeeld de vervoersmogelijkheden in het land. Zodra de fans met het vliegtuig arriveren kunnen zij slechts een auto huren of gebruik maken van een taxi.

In een stad als Londen hebben zij de mogelijkheid de bus, de trein of de metro te pakken, om te reizen zoals ze dat wensen. Het WK voetbal in Brazilië maakt pijnlijk duidelijk dat het een mooi land is met een enorme uitstraling, maar de organisatorische kwaliteiten beperkt zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in