Home Column van Bart DNA-verzameling van Suarez

DNA-verzameling van Suarez

0
DNA-verzameling van Suarez
Wedden op Suarez met William Hill

Oh ja, er was weer een gevalletje kannibalisme, want Luis Suarez doet mee aan het WK. En die bijt graag in mensen. Thuis heeft hij een gekoelde kluis met het DNA van 37 Premier League-spelers, dat hij met voodoo en zwarte magie instraalt. He’s going Jomanda on their asses. Dat DNA moet hij wel na de wedstrijden uit zijn tanden peuteren, maar het is voor de goede zaak, vindt Suarez. Chiellini is aan de verzameling toegevoegd. Puntje voor Suarez, die op de mafketel-index inmiddels Mike Tyson voorbij is.

#nopenalty

En dan die @#$%^&-Grieken. Plaatsvervangende schaamte krijg je er van. Het misselijkmakende één-tweetje tussen de Griekse buitelaar Samaras en de Ecuadoriaanse scheids Carlos Vera ging binnen vijf minuten de wereld rond. Facebook, twitter, instagram, yoghurtcam en nog vijf miljoen sites geven aandacht aan de misser van Vera en de treffer van Samaras, die tenminste nog wel dapper zijn zelfstruikelpenalty binnenschoot.

Honderd meter hier vandaan zitten drie Griekse restaurants en binnen vijf minuten hoorde je de eerste toeterende auto’s al. Ergens begrijp ik het wel: als Griekenland het WK niet wint, komen ze al helemaal nooit meer uit de schulden. Verwacht dus gerust nog meer penalty’s, rode kaarten, teveel extra tijd, of juist te weinig.

Corruptie

Korte opbiechtmededeling: ik merk dat ik wel blij ben dat Uruguay door is, ondanks Suarez. Vooral omdat ze Italië hebben uitgeschakeld. Krijg je toch extra credits voor. Maar Griekenland, dat eigenlijk al met anderhalf been en drie vingers was uitgeschakeld, kan wat mij betreft verdwalen met hun vliegtuig en op Antarctica stranden, waar ze dan tot de zuidelijkhalfrondsezomer moeten wachten op redding van een corrupte Griekse reder. Serves them right.
In Griekenland is ongeveer 60% van de bevolking corrupt, en uitgerekend dát land komt op – netjes zeggen – zéér onverwachte wijze de poulefase door. Ik wil niets insinueren (nou ja, eigenlijk wel) maar er zijn miljarden Europees hulpsteungeld verdwenen. Grieken zijn corrupt, de FIFA is corrupt en Griekenland krijgt een penalty die geen penalty was. Ik snap wel dat die video-referee er nooit gaat komen.

Bye bye Italy

Nou ja. Ivoorkust is min of meer het grootste slachtoffer van de arbitrale fouten. Zij hebben recht om te klagen – hoewel het al lang geen zin meer heeft. Ze kunnen naar huis en dat is dat. Gebogen hoofd, opgeheven hoofd; het maakt niet uit.
Het andere slachtoffer – betwistbaar, dat wel – is Italië. De geintjes die Suarez uithaalt zijn ontoelaatbaar. Hij verdiende niet alleen rood, maar ook een schop uit het WK. En misschien ook meteen uit de hele voetbalwereld. Mafkees.
Italië zelf was ook geen voorbeeld-fair-play team. Als Marchisio zo’n overtreding in Qatar maakt, laten ze de Sharia op hem los en loopt hij de rest van zijn leven met krukken. Kreupel of niet, ze gaan hoe dan ook naar huis. En dat is de grootste winst van de avond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in