Home WK Nieuws Duitse voetbalsters gaan viraal: ‘Hebben geen ballen, maar weten wel wat we ermee moeten doen’

Duitse voetbalsters gaan viraal: ‘Hebben geen ballen, maar weten wel wat we ermee moeten doen’

0
Duitse voetbalsters gaan viraal: ‘Hebben geen ballen, maar weten wel wat we ermee moeten doen’

Lieke Martens, Vivianne Miedema en Shanice van de Sanden kunnen in Nederland niet meer ongemerkt over straat, maar dat geldt bij onze oosterburen niet voor de speelsters van de Duitse voetbalvrouwen. Met een stoere promotievideo voor het WK van komende zomer hopen de sterren van de ploeg daar verandering in te brengen.

En dat lukt aardig. De video, waarin aandacht wordt gevraagd voor de achtergestelde positie van de (voetbal)vrouwen in Duitsland, gaat viraal op social media. “Wij spelen voor een natie die onze namen niet eens kent. Liefst acht keer werden we Europees kampioen. Na de eerste titel (1989) kregen we een theeset cadeau…”

“Niet alleen hebben we al die jaren tegen onze tegenstanders gevochten, ook vochten we tegen vooroordelen. Vrouwen zijn er alleen om kinderen te baren en de was te doen. Het is net amateurvoetbal, maar dan in slow-motion. Maar weet je wat: we hebben geen ballen, maar weten wel wat we ermee moeten doen.”

WK Voetbal 2019

Het WK vrouwenvoetbal vindt van 7 juni tot 7 juli plaats in Frankrijk. Nederland is ingedeeld in groep E met Kameroen, Canada en Nieuw-Zeeland. Het eerste groepsduel is op 11 juni tegen Nieuw-Zeeland.