Home WK Nieuws Duitsland wisselt na WK Voetbal 2018 van hoofdsponsor

Duitsland wisselt na WK Voetbal 2018 van hoofdsponsor

0
Duitsland wisselt na WK Voetbal 2018 van hoofdsponsor

WK Voetbal 2018. Bij het Duitse voetbalelftal gaat er een spectaculaire verandering plaatsvinden. Mercedes Benz wordt na afloop van het WK Voetbal 2018 vervangen door Volkswagen als hoofdsponsor van Die Mannschaft.

Hiermee komt er een eind van een hoofdsponsorschap van 45 jaar. De Duitse Voetbalbond maakte dit eerder deze week bekend. Over het bedrag wat met het hoofdsponsorschap gemoeid is, is niets officieel bekend gemaakt. Naar verluidt gaat het om een bedrag tussen de 25 en 30 miljoen euro, wat een stuk hoger is dan het bedrag dat de DFB ontving van Mercedes Benz.

De nieuwe sponsorovereenkomst gaat in na het WK Voetbal 2018 en loopt tot en met 31 juli 2024. Volkswagen is niet onbekend met de voetbalwereld. Zo is bijvoorbeeld Vfl Wolfsburg, dat getraind wordt door Andries Jonker, een ‘dochter’ van Volkswagen.

Positieve reclame voor Volkswagen

Voor het grote autoconcern kan het hoofdsponsorschap veel positieve exposure opleveren. Dit is met het oog op de milieuschandalen waar Volkswagen mee te kampen had niet onbelangrijk.

Maar niet alleen Volkswagen zal veel profijt halen uit de sponsorovereenkomst. De Duitse Voetbalbond wil namelijk meer naamsbekendheid creëren in China en hier zal de overeenkomst zeker aan bijdragen. Dit werd beaamt door de Duitse voetbalbaas Reinhard Grindel.

Laatste WK Voetbal voor Mercedes Benz

Het aankomende WK Voetbal is dus voorlopig het laatste WK waar Mercedes Benz prijkt op de kleding van Duitsland. Het autoconcern zal hopen op een goede prestatie, zodat het hoofdsponsorschap op een positieve manier afgesloten kan worden. Het laatste WK Voetbal leverde al een wereldtitel op voor onze Oosterburen. In een spannende finale werd Argentinië verslagen, na een late treffer van Mario Gotze.

Wedden op WK Voetbal 2018

Bookmaker Betway heeft Duitsland aangewezen als topfavoriet voor de WK titel in 2018. Voor iedere euro die je op Duitsland inzet krijg je @6.00 euro terug.

Brazilië @7.00 is de tweede favoriet voor het WK Voetbal 2018, gevolgd door Frankrijk @8.00. Een eerste WK-titel voor Nederland staat genoteerd bij de bookmakers voor @51.00.