Home WK Nieuws Economische modellen voorspellen slecht toernooi voor Oranje op het WK voetbal in Brazilië

Economische modellen voorspellen slecht toernooi voor Oranje op het WK voetbal in Brazilië

0
Economische modellen voorspellen slecht toernooi voor Oranje op het WK voetbal in Brazilië
Wedden op het WK in Brazilië met 888 Sport

Goldman Sachs stelt op basis van economische modellen dat de kans op winst voor Brazilië 48,5% bedraagt, een percentage twee keer hoger dan dat van de bookmakers. Zij voorspellen dat Brazilië in de finale van het WK voetbal met 3 – 1 van Argentinië wint en Nederland het slechts matig zal doen. Uiteraard doet iedereen deze dagen voorspellingen, tot aan een inktvis en diverse astrologen aan toe. Ook economen laten van zich horen en gebruiken economische modellen om aan te geven dat Duitsland en Spanje belangrijke outsiders zijn voor de titel.

Economische modellen

De economische modellen die onder andere Goldman Sachs gebruikt zijn normaal gesproken bedoeld om economische groei, de goudprijs en bijvoorbeeld de S&P 500 te voorspellen. De statistieken past men voor een groot toernooi als het WK even aan, om wat te kunnen zeggen over de uitslag van voetbalwedstrijden. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat een WK zeer onvoorspelbaar is, aangezien een afstandsschot net op de paal in plaats van in het doel het verschil kan betekenen tussen winnen en verliezen.

Rijke landen hebben een voorsprong

Goldman Sachs doet voor de vijfde keer een poging om het WK te voorspellen. Men gebruikt gegevens van alle deelnemende landen sinds 1960. Des te langer geleden de interlands zijn gespeeld, des te minder zwaar de weging naar vandaag de dag. Bovendien maken economen bijvoorbeeld gebruik van aanpassingen op de voetbalkwaliteiten, door bijvoorbeeld voor iedere $20.000 aan Bruto Binnenlands Product 0,1 doelpunten extra mee te rekenen, aangezien de rijkere landen zorgen voor betere omstandigheden voor de spelers. Daarnaast heeft Brazilië het thuisvoordeel tijdens alle wedstrijden, wat volgens de economen standaard al een 1 – 0 voorsprong betekent. Nederland komt er helaas bekaaid vanaf, we vliegen er volgens het model al in de eerste ronde uit en moeten het daarna doen met de andere teams.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in