Home WK Nieuws Eredivisionisten werken stage af bij Nederlands elftal

Eredivisionisten werken stage af bij Nederlands elftal

0
Eredivisionisten werken stage af bij Nederlands elftal
Wedden op het WK in Brazilië met Unibet

Twintig spelers uit de Eredivisie krijgen op dit moment de kans om zich te laten zien aan Van Gaal. Hoeveel er uiteindelijk met het Nederlands elftal mee mogen naar het WK voetbal 2014 in Brazilië is niet duidelijk, maar het lijkt er op dat Van Gaal wel enkele verrassende namen zal selecteren.

Bij de bekendmaking van de selectie was er al sprake van enkele verrassingen. Zo werden zeer jonge talenten als Locadia, Kongolo en Boetius geselecteerd, terwijl Van Gaal ervoor koos om de ervaren Mathijssen thuis te laten.

Naast de twintig spelers uit de Eredivisie is inmiddels ook Van Ginkel aangesloten bij de trainingsstage. De speler van Chelsea kampte dit gehele seizoen met een blessure aan zijn knie waardoor hij nauwelijks aan spelen toe kwam. Om de middenvelder toch aan de nodige trainingsuren te laten komen besloot de bondscoach om hem toch mee te laten doen met de stage.

Commotie om interview Veltman

Vooralsnog verloopt de trainingsstage naar wens. De enige commotie die tot nu toe is ontstaan kwam door een interview van Veltman. De verdediger van Ajax gaf tussen neus en lippen namelijk door aan de pers dat Van Gaal er serieus over nadenkt om met een ander systeem te gaan spelen op het WK. Volgens Veltman zou de bondscoach met name het 5-3-2-systeem beminnen, waarbij de buitenste verdediger als verkapte buitenspeler gaan spelen.

Een dag later ontkende Veltman nog de uitspraken die hij gedaan had, maar of die ontkenning ook op waarheid berust is zeer twijfelachtig. In het aankomende oefenduel tegen Ecuador zal er in ieder geval een hoop duidelijk worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in