Home WK Nieuws FIFA komt terug op reistips voor WK voetbal 2014 Brazilië

FIFA komt terug op reistips voor WK voetbal 2014 Brazilië

0
FIFA komt terug op reistips voor WK voetbal 2014 Brazilië
Wedden op het WK in Brazilië met Bwin

De FIFA heeft een aantal reistips voor WK voetbal 2014 in Brazilië van de eigen website gehaald, nadat hier commotie over was ontstaan. Verschillende media gaven aan dat er beledigende tips in The FIFA Weekly zouden staan. De FIFA wil proberen misverstanden te voorkomen en heeft de tips daarom verwijderd, maar staan aan de andere kant nog altijd achter de inhoud die lichtvoetig en humoristisch bedoeld was. Anderen vinden de tekst echter vooral weinig vleiend voor de inwoners van Brazilië, die op een wat vreemde manier werden neergezet.

Beledigende reistips Brazilië

Tussen de reistips voor Brazilië viel onder andere te lezen dat stiptheid in Brazilië geen exacte wetenschap is en de meeste dingen in Brazilië op het laatste moment gedaan worden. Dit zou natuurlijk tevens een verwijzing kunnen zijn naar de organisatie en de bouw van de stadions, iets dat in Brazilië behoorlijk gevoelig ligt. Ook gaven de tips aan dat het geduldig afwachten niet in de genen van de Braziliaanse mensen zit. Tenslotte was er een foto te zien van twee Braziliaanse vrouwen, die in bikini lagen te kijken naar de jongens die aan het voetballen waren. De berichtgeving werd door een groot deel van de media niet positief ontvangen.

Humoristisch bedoeld

De FIFA heeft aangegeven de content direct te hebben verwijderd, nadat zij zich bewust waren geworden van de aanstoot die anderen er blijkbaar aan konden nemen. Het was volgens de FIFA nooit de bedoeling om iemand te beledigen. De teksten waren juist lichtvoetig en humoristisch bedoeld, om de cultuur in Brazilië op een grappige manier neer te zetten. Het lijkt erop dat de FIFA nu met een aantal andere tips voor het WK in Brazilië zal moeten komen, zodat we er kunnen gaan genieten van een prachtig voetbaltoernooi met hopelijk een goed resultaat voor Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in