Home WK Nieuws FIFA twijfelt niet aan WK in Brazilië

FIFA twijfelt niet aan WK in Brazilië

0
FIFA twijfelt niet aan WK in Brazilië

Het WK zal volgend jaar gewoon in Brazilië gespeeld worden, daar veranderen de huidige protesten niets aan. Er gingen geruchten dat de FIFA hierover zou twijfelen, aangezien er ontzettend veel ontrust ontstaan is in diverse steden in Brazilië.

Inwoners zijn massaal de straat opgegaan om hun onvrede te uiten, maar de FIFA is van mening dat zij vooral verantwoordelijk zijn voor de wedstrijden. Op dit moment vindt de Confederations Cup plaats, een toernooi waarbij de verschillende kampioenen van de diverse continenten het tegen elkaar opnemen.

Massale protesten in Brazilië

De Braziliaanse bevolking heeft de laatste dagen massaal van zich laten horen. Miljoenen mensen zijn de straat opgegaan, om hun onvrede te uiten over het huidige beleid van de regering. Zij snappen bijvoorbeeld niet dat de regering ongeveer €2 miljard aan het WK uitgeeft, terwijl er aan de andere kant maar weinig geld is voor het onderwijs en de gezondheidszorg.

De grote groep demonstranten ziet de verdeling van de uitgaven liever op een andere manier plaatsvinden. De overheid lijkt gevoelig voor deze protesten, maar geeft aan de andere kant aan hier op korte termijn weinig aan te kunnen veranderen.

Verantwoordelijk voor de WK wedstrijden

De FIFA heeft laten weten zich niet verantwoordelijk te voelen voor de onrust die er in het land is ontstaan. Jerome Valcke, secretaris van de FIFA, stelt bijvoorbeeld dat het WK volgend jaar gewoon plaats zal vinden in Brazilië.

Men heeft dat zo besloten en de voetbalbond is daarbij verantwoordelijk voor de wedstrijden. Volgens de secretaris heeft de FIFA daarbij geen fouten gemaakt. Men snapt dat het WK voetbal 2014 veel geld kost, maar dit is aan de andere kant ook goed voor de infrastructuur in Brazilië. Bovendien ziet men voordelen in de aanvullende werkgelegenheid die er ontstaat, als gevolg van het grote voetbaltoernooi.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in