Home WK Nieuws ‘Football is coming home’ voor WK Voetbal 2030

‘Football is coming home’ voor WK Voetbal 2030

0
‘Football is coming home’ voor WK Voetbal 2030

WK Voetbal Nieuws. De BBC heeft naar buiten gebracht dat Engeland het WK Voetbal van 2030 wil organiseren. De Britse voetbalbond FA is naar verluidt druk bezig om een bid voor te bereiden. Na het WK 1966 en het EK 1996 zou dit de derde eindronde in Engeland worden.

Volgend jaar zal de FA een keer met nieuws naar buiten komen. Tot die tijd is men in Engeland druk bezig met het treffen van voorbereidingen. Mocht het toernooi over twaalf jaar naar Engeland komen, dan komt het voetbal ‘alsnog naar huis’. Het is overigens nog niet bekend of ook andere landen in de race zijn voor de organisatie van het WK 2030.

Succesvol

Afgelopen WK presteerde de Engelse nationale ploeg eindelijk weer eens goed op een eindtoernooi. Helaas voor Engeland, de bakermat van het voetbal, strandde de ploeg van Gareth Southgate in de halve finale tegen Kroatië. Het hele WK werd er in Engeland geschreeuwd: ‘It’s coming home!’. De Britse fans moeten hiervoor nog even geduld hebben.

Komende WK’s

Voordat het WK 2030 op de planning staat, wordt het belangrijkste landentoernooi nog gehouden in 2022 en 2026. Het WK 2022 wordt georganiseerd in Qatar, dat naar verluidt niet op een reglementaire manier de organisatie heeft binnengehaald. Dit toernooi staat niet in de zomer, maar in de winter gepland. Van 21 november tot en met 18 december 2022 om precies te zijn.

Vier jaar later wordt het WK Voetbal georganiseerd in Canada, Mexico en de Verenigde Staten. Aan dit WK zullen maar liefst 48 landen deelnemen, verdeeld over 16 poules. Naar verwachting wordt het overgrote deel van de wedstrijden afgewerkt in de Verenigde Staten.