Home WK Nieuws Helaas geen Duitsers in de finale van het WK 2010

Helaas geen Duitsers in de finale van het WK 2010

0

“Ik ben ervan overtuigd dat we dan […] ons beste spel gaan spelen. Ik zie ons namelijk wél groeien,” aldus assistent-bondscoach Frank de Boer tegenover NUsport over de kansen van Nederland in de finale.

Hij kent Spanje als geen ander door zijn tijd bij Barcelona en weet daarom heel goed dat het spel wel degelijk beter zal moeten dan in de halve finale tegen Uruguay. In die wedstrijd liet Nederland nog aardig wat steken vallen.

De Zuid-Amerikanen straften dit dan weliswaar niet af, Spanje zal hier veel minder moeite mee hebben en zonder problemen het net achter Stekelenburg vaker vinden.

Spaans perfectionisme

Spanje speelde in de halve finale tegen Duitsland bij tijd en wijle nagenoeg perfect voetbal. De Duitsers zaten volgens hun bondscoach Joachim Löw aan hun limiet, maar wisten Spanje hiermee niet te kloppen.

Duitsland drong zo af en toe wel aan, maar wist eigenlijk nooit echt gevaarlijk te worden. Hierdoor zullen we geen kans krijgen op revanche op eerdere verloren WK-wedstrijden tegen de Duitsers. Daarnaast is Spanje een ploeg van wereldformaat waartegen niemand graag zou willen spelen.

Oranje jongens in bloedvorm?

De speler van Oranje verkeren in bloedvorm. Toch zou het mooier zijn geweest om in een finale tegen Duitsland de krachten te meten. De Duitsers werden dit toernooi geroemd om hun mooie voetbal dat geregeld als ‘Nederlands’ werd betiteld.

Oranje speelt tot dusverre daarentegen resultaatvoetbal dat er volgens vele niet uitziet, maar wel effectief is. Nederland wint haar wedstrijden met doelpunten waar het geluk soms een duidelijk rol in speelt, maar daar klaagt bij zowel de spelers, de staf als de supporters natuurlijk helemaal niemand over.

Het volk voelt dat het dit jaar kan. Het gebrek aan mooi voetbal wordt de jongens vergeven, zolang ze maar met die Wereldbeker terug naar Amsterdam komen na een overwinning op de Spanjaarden aanstaande zondag.

Nu inzetten op: Nederland Spanje

Wil je ook wedden op het WK?

Unibet

    – Ontvang 50 euro bonus.

888 sport

    – Ontvang 70 euro bonus.

Bwin

    – Ontvang 50 euro bonus.

Betsson

    – Ontvang 50% korting op eerste inleg.

Bet at Home

   – Ontvang 50% korting op eerste inleg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in