Home WK Nieuws Gianni Infantino: Mini-WK moet Confederations Cup gaan vervangen

Gianni Infantino: Mini-WK moet Confederations Cup gaan vervangen

0
Gianni Infantino: Mini-WK moet Confederations Cup gaan vervangen

WK Voetbal. Gianni Infantino, voorzitter van wereldvoetbalbond FIFA, heeft een plan ingediend om ‘mini-WK’s’ te organiseren. Het evenement is bestemd voor de beste acht landen van de wereld en moet de vervanger worden van de Confederations Cup.

Het voorstel van Infantino maakt deel uit van het internationale hervormingsplan dat de FIFA momenteel aan het opstellen is. Het nieuwe voetbalevenement zou in 2021 voor de eerste keer georganiseerd moeten worden. Vervolgens zou het toernooi elke twee jaar in oktober of november afgewerkt moeten worden. Dit betekent dat het mini-WK plaats gaat vinden in de jaren tussen een WK en EK Voetbal.

Het alternatief voor de Confederations Cup komt niet geheel uit de lucht vallen. Er is namelijk al langer kritiek op de huidige opzet. Elke vier jaar treden de regerend Wereldkampioen en de kampioenen van de continenten tegen elkaar aan in het land dat een jaar later het grote WK organiseert. Dit evenement zal dus van de voetbalkalender gaan verdwijnen, als het mini-WK ook daadwerkelijk georganiseerd wordt. Het evenement moet in 12 jaar tijd ongeveer 21 miljard euro opleveren, een bedrag waar ze bij de FIFA natuurlijk erg gelukkig van worden.

WK voor clubteams op de schop

Naast de Confederations Cup zijn er ook hervormingsplannen rondom het WK voor clubteams. Vanaf 2021 moet dit toernooi om de vier jaar georganiseerd worden. Ook wordt het aantal deelnemende teams uitgebreid naar 24 teams. Op dit moment wordt het event jaarlijks georganiseerd en kent het slechts zeven deelnemende teams.

Wedden op WK Voetbal

Op donderdag 14 juni gaat in Rusland het WK Voetbal 2018 van start. De selecties van de 32 deelnemende landen is nog niet bekend, maar toch is het al mogelijk om te wedden op jouw favoriete land.

Denk je dat bijvoorbeeld Argentinië er net als in 1986 in slaagt om het WK Voetbal te winnen? Dan keert bookmaker Mr Green @12.00x het ingelegde bedrag uit. Een veilige weddenschap op één van de favorieten kan natuurlijk ook. Iedere euro op Brazilië is goed voor een odd van @5.00.