Home WK Nieuws Goldman Sachs voorspelt WK

Goldman Sachs voorspelt WK

0
Goldman Sachs voorspelt WK
Wedden op het WK in Brazilië met William Hill

Altijd leuk als banken zich gaan bemoeien met de mogelijke uitkomst van het WK. Traditiegetrouw doet Goldman Sachs voor aanvang van het WK een duit in het zakje.

Gastland Brazilië zal Argentinië met 3-1 verslaan in de finale van het WK 2014, Nederland heeft een kans van 5,6% om het WK te winnen, volgens de economen van Goldman Sachs .

De kanshebbers

Met behulp van een model op basis van de geschiedenis van elk team en enkele huidige kenmerken schatten ze Brazilië als de duidelijke favoriet. Met een kans van 48,5% geven ze aan dat de gele kanaries het WK in eigen land gaan winnen. Argentinië heeft een veel lagere kans, namelijk 14,1%. kans heeft . Spanje, winnaars van het WK in Zuid-Afrika, zullen naar verwachting van Goldman Sachs worden gevloerd in de halve finale tegen Duitsland .

De Amerikaanse bankiers schatten de kans dat Nederland de eerste ronde doorkomt op 74,6%, goed nieuws. Er is volgens Golman Sachs een duidelijk verband tussen de Nederlandse economie en de prestaties van Oranje. Met andere woorden, als de huizenmarkt stijgt maken we meer kans.

Hoe doet Goldman Sachs dit

Door een zogenaamde  regressie-analyse op het aantal doelpunten uit te voeren sinds het wereldkampioenschap van 1962. Berekend Goldman Sachs hoe het WK zal verlopen. De prestaties van de individuele voetballers wordt buiten beschouwing gelaten en daar ligt gelijk het de zwakte van deze manier van berekenen. Het uitvallen van bepalende spelers als Van der Vaart en Strootman worden niet meegenomen. Deze factoren spelen wel mee bij de bookmakers voor het WK.

De medewerkers van Goldman Sachs hebben deze berekening ook toegepast op WK’s uit het verleden. Goldman Sachs zegt dat er een “positieve en statistische verhouding tussen werkelijke en voorspelde uitkomsten” uit het verleden is. Maar “die verhouding is niet heel erg nauw,keurig omdat voetbal uiteindelijk een vrij willekeurig spel is.” Jaja, zo kunnen wij ook voorspellen. In 2010 tipte de bankiers Brazilië als winnaar en Spanje als tweede. We weten allemaal hoe dat gelopen is.

Lees het complete rapport hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in