Home WK Nieuws Griekenland moet na WK in Brazilië op zoek naar een nieuwe bondscoach

Griekenland moet na WK in Brazilië op zoek naar een nieuwe bondscoach

0
Griekenland moet na WK in Brazilië op zoek naar een nieuwe bondscoach
Wedden op het WK in Brazilië met Bwin

Griekenland zal na het WK voetbal in Brazilië op zoek moeten naar een nieuwe coach voor het team. Fernando Santos heeft de bond aangegeven niet door te willen gaan na de eindronde op het WK voetbal 2014. Dit meldt de Griekse voetbalbond, die vanaf dit moment op zoek kan naar een opvolger voor de man die het land in ieder geval naar het EK 2012 en nu het WK 2014 wist te leiden. Wat dat betreft lijkt hij het maximale uit het team te hebben gehaald.

Fernando Santos: Vier jaar aan de leiding

De geboren Portugees heeft vier jaar aan de leiding gestaan bij het Griekse elftal, waardoor hij zich onder andere op de voorbereiding voor het EK 2012 kon richten. Griekenland werd in 2004 Europees Kampioen in Portugal, maar wist zich verder niet te ontpoppen tot een van de topteams op dergelijke toernooien.

Santos was destijds de opvolger van Rehhagel, maar het land verwachtte van hem nooit een succes zoals ze dat onder de Duitse coach beleefden. In plaats daarvan werd er met trots gestreden tegen bijvoorbeeld Duitsland, dat in de kwartfinale het eindstation voor de ploeg vormde in Polen en Oekraïne.

Lastige groepsfase

Het komende WK in Brazilië ziet er in ieder geval niet gemakkelijk uit voor Griekenland. Het land zit in de groep met Colombia, Japan en Ivoorkust. Japan is altijd een lastige ploeg, maar de andere twee staan bekend om hun uitstekende voetbal en grote mate van energie. Kijk hier voor het volledige speelschema.

Het is wat dat betreft de vraag of het team er opnieuw in slaagt om de finaleronden te bereiken. Het zal de coach er in ieder geval alles aan gelegen zijn om tijdens het WK in Brazilië nog een keer te vlammen en te laten zien waar het land toe in staat is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in