Home WK Nieuws Grote inzet van agenten tijdens WK voetbal in Brazilië

Grote inzet van agenten tijdens WK voetbal in Brazilië

0
Grote inzet van agenten tijdens WK voetbal in Brazilië
Wedden op het WK in Brazilië met Unibet

Brazilië zal tijdens het WK voetbal in het land de komende zomer, zo’n 150.000 agenten inzetten. Daarnaast maakt het land gebruik van 20.000 particuliere beveiligers, waardoor het land zich uitstekend moet kunnen wapenen tegen mogelijke problemen.

De regering geeft ongeveer een half miljard euro uit aan de beveiliging van het evenement. Dit moet ervoor zorgen dat het WK voetbal in Brazilië op een veilige manier verloopt en het vooral de voetballers, de coaches en de fans zijn die hoofdrollen op kunnen eisen.

Minder risico op aanslagen

De FIFA heeft aangegeven tevreden te zijn met de inzet die Brazilië belooft. De bond is van mening dat het risico op aanslagen er kleiner is dan in Londen en bijvoorbeeld Sotsji, omdat Brazilië geen historie heeft met dergelijke problemen.

Dat neemt aan de andere kant natuurlijk niet weg dat onder andere de veiligheidschef van de FIFA kritisch naar de situatie blijft kijken, om na te gaan of er geen problemen kunnen ontstaan. Het lijkt er echter op dat het WK voetbal in Brazilië vooral een feest zal worden, dankzij geweldig voetbal, fijne temperaturen en natuurlijk de mooie mensen van Brazilië.

Protesten tijdens het WK voetbal

Aan de andere kant houdt de FIFA rekening met eventuele protesten tegen het WK voetbal. Ook tijdens de Confederations Cup was er sprake van dergelijke protesten, waardoor de kans groot is dat opnieuw veel mensen de straat op zullen gaan.

Zij zijn het vooral oneens met het feit dat de overheid kapitalen investeert in een dergelijk evenement en zelfs de Olympische Spelen, terwijl de bevolking niet kan rekenen op goede zorg en onderwijs. Wat dat betreft ligt de organisatie van het WK voetbal enigszins onder vuur bij de lokale bevolking, maar is de kans groot dat het vooral een feest zal worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in