Home WK Nieuws Het Nederlands Elftal in 2012

Het Nederlands Elftal in 2012

0

Hoe deed Oranje het in 2012, een evaluatie.

Het jaar zit er bijna op. De voetbalcompetities liggen stil vanwege de wintersport, dus een ideaal moment om de balans op te maken van wat het Nederlands Elftal heeft gepresteerd in 2012. Nou om kort te gaan is dat niet veel. Het Nederlands elftal heeft in 2012 13 interlands gespeeld. Er werden 7 wedstrijden gewonnen, 5 verloren en eenmaal werd er gelijkgespeeld.

Voorbereiding op EK

Het jaar is begonnen met de voorbereiding op het EK dat werd gespeeld in Polen en Oekraïne. De oefenwedstrijden die we toen speelden (tegen Engeland, Bulgarije, Slowakije en Noord-Ierland. Alleen tegen de Bulgaren verloor het Nederlands elftal.

Toch als we naar het spelverloop kijken zijn de voorbereidingswedstrijden treurig verlopen. In niet één wedstrijd hebben we goed gespeeld en waardig voor de vice wereldkampioen (dat we nog steeds zijn).

Het EK debacle

Op het EK zijn de drie wedstrijden die we hebben gespeeld alle drie verloren gegaan. Allereerste tegen Denemarken (0-1) een slechte wedstrijd waarin de Denen terecht hebben gewonnen. De tweede wedstrijd was tegen Duitsland, onze angstgegner. Verloren met 1-2, of beter terecht gewonnen door de Duitsers.

Dan de laatste wedstrijd tegen Portugal. Toen hadden we allemaal wel in de gaten dat het niets zou worden dit EK en dat het binnen ons elftal goed mis zat met ruzies en gedoe. We verloren kansloos van de Portugezen met 2-1. Naar huis dus.

Een andere trainer

Vlak na het EK hebben we afscheid genomen van Bert van Marwijk, zijn tijd zat erop en de chemie was weg. Bedankt Bert, veel succes en wie weet tot over een paar jaar.

Een nieuwe trainer was niet snel gevonden, allerlei namen deden de ronde. Zelfs Robert Maaskant werd getipt als kanshebber. Uiteindelijk mogen we blij zijn dat Louis van Gaal de positie op zich heeft genomen. En verdomd het werkte, al werd de eerste vriendschappelijke wedstrijd tegen België met 4-2 verloren.

Louis van Gaal is begonnen met het opschonen van het elftal. Hij heeft de spelers op zijn eigen manier laten weten dat privileges niet meer gelden en dat ieder zijn positie onder de loep wordt genomen. Dat resulteerde erin dat een aantal spelers morend thuis bleven of op de bank plaats namen, maar ook dat andere spelers een kans kregen en deze met beide handen hebben aangegrepen.

2013 en verder..

Het volgende eindtoernooi is het WK in Brazilie in 2014. Het kan alleen maar beter gaan dan tijdens het zeer slecht verlopen EK. Daar houden we ons aan vast.
Proost en een gelukkig 2013

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in