Home WK Nieuws Hoe spreken de gastheren? De taal van het WK 2010

Hoe spreken de gastheren? De taal van het WK 2010

0

Over zo’n 6 weken is het zover. De beste voetballers ter wereld zullen afreizen naar Zuid-Afrika om daar te strijden om de wereldtitel voor landenteams. Ook ‘onze jongens’ zullen vanaf 11 juni een maand lang strijden om de wereldbeker.

Betsson

‘Oranje’ zal worden vergezeld door vele Nederlandse supporters. Al deze fans zullen in Zuid-Afrika tussen de wedstrijden door te maken gaan krijgen met het dagelijkse leven. Maar welke taal spreken ze daar nu eigenlijk? Was het niet zoiets als Afrikaans, of toch Engels, of misschien nog wel iets anders?

11 verschillende talen

In Zuid-Afrika worden 11 verschillende officiële talen gesproken. Deze worden niet allemaal door het hele land gesproken, maar het geeft wel een goed beeld van de enorme diversiteit.

Kijk bijvoorbeeld niet raar op wanneer je om je heen helemaal niets verstaat van wat er gesproken wordt, dit kan zomaar Xhosa of Zulu zijn.

Afrikaans gebaseerd op Nederlands

Gelukkig voor ons spreekt in principe elke Zuid-Afrikaan Engels. Het is zelfs zo dat dit voor vele inwoners de moedertaal is en dat we ons prima verstaanbaar zullen kunnen maken. Het kan echter een stuk leuker zijn om tijdens je bezoek aan Zuid-Afrika ook wat mee te nemen van een van die lokale talen: het Afrikaans.

Dit is een taal die we heel aardig kunnen verstaan omdat het is gebaseerd op het Nederlands van onze voorouders. Je gaat de taal in ieder geval op straat tegenkomen op straatnaambordjes, maar ook in de supermarkt op de etiketten.

Bekende straatnamen in Zuid Afrika

Wanneer je even de tijd neemt en er echt naar op zoek gaat zul je de leukste straatnamen en andere Afrikaanse woorden tegenkomen. Het klinkt allemaal alsof onze voorouders een heerlijke avond met een hoop drank hadden en daar de taal hebben verzonnen.

Straatnamen als ‘Wandelstraat’, ‘Mosterd street’, de ‘Jordaan’ street en de ‘Keerom street’ zullen bij menig Nederlands bezoeker een glimlach op het gezicht toveren. Al met al kan het dus een heerlijke activiteit zijn om naast het voetbal eens te gaan genieten van de taal waarin onze gastheren met elkaar communiceren. Het Engels is hartstikke handig, maar het Afrikaans zal je een stuk meer plezier op gaan leveren.

Wil je ook wedden op het WK?

Unibet

    – Ontvang 50 euro bonus.

888 sport

    – Ontvang 70 euro bonus.

Betsson

    – Ontvang 50% korting op eerste inleg.

Bet at Home

    – Ontvang 50% korting op eerste inleg.

Bwin

   – Ontvang 50 euro bonus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in