Home WK Nieuws IJsland en Panama debuteren op WK Voetbal 2018

IJsland en Panama debuteren op WK Voetbal 2018

0
IJsland en Panama debuteren op WK Voetbal 2018

WK Voetbal 2018. IJsland en Panama maken komende zomer voor het eerst hun opwachting op een WK Voetbal, waarmee het aantal deelnemende landen uitkomt op 79. De voetbalfans zullen reikhalzend uitkijken naar de eerste wedstrijd van hun helden.

Op 16 juni start IJsland met een wedstrijd tegen Argentinië en twee dagen later treedt Panama aan tegen België. De Argentijnse en Belgische vedettes zullen op hun hoede moeten zijn. Het is met grote regelmaat voorgekomen dat WK-debutanten zijn verantwoordelijk voor de grootste verrassingen van het toernooi.

Sensaties tegen regerend kampioenen

Tijdens het WK 2002 was het Senegal dat in het openingsduel voor een geweldige sensatie zorgde. Regerend kampioen Frankrijk werd namelijk met 1-0 verslagen. Een nederlaag die ‘Les Blues’ uiteindelijk de kop kostte in de groepsfase. Of de verrassende zege van Slowakije op Wereldkampioen Italië in 2010. Hierdoor konden de Italianen naar huis en mochten de Slowaken in de achtste finale aantreden tegen het Nederlands Elftal.

Naast verrassende overwinningen op regerend Wereldkampioenen, zijn er zelfs twee debutanten geweest die er meteen in slaagden om derde te eindigen op een WK. Het Portugal van Eusebio lukte dit als eerste, mede dankzij een glansrijke 3-1 overwinning op Brazilië, dat de voorgaande twee edities wist te winnen. In 1998 eindigde Kroatië ook als derde, door in de troostfinale met 2-1 van Nederland te winnen. De grote voetballanden mogen hun borst dus natmaken voor de kleine dwergen.

Wedden op WK Voetbal 2018

Het WK Voetbal 2018 start over ruim drie maanden met de wedstrijd tussen gastland Rusland en Saudi-Arabië. In ons matchcenter is het speelschema van de andere wedstrijden inclusief poule indeling terug te vinden.

Het is geen verrassing dat Panama en IJsland niet worden gezien als favorieten voor het WK. Deze rol is weggelegd voor de grotere voetballanden. Bookmaker Mr Green verwacht dat Brazilië en Duitsland onderling gaan uitmaken wie de grote kampioen wordt op het WK Voetbal 2018. Op beide favorieten staat een notering van @5.75. Frankrijk @7.50 en Spanje @7.00 worden gezien als gevaarlijke outsiders voor de titel.