Home WK Nieuws Internationale organisatie wilde mogelijk wedstrijden WK Brazilië fixen

Internationale organisatie wilde mogelijk wedstrijden WK Brazilië fixen

0
Internationale organisatie wilde mogelijk wedstrijden WK Brazilië fixen
Wedden op het WK in Brazilië

Het lijkt erop dat een internationale organisatie die zich bezighoudt met match fixing z’n pijlen op het komende WK in Brazilië had willen richten. Dat blijkt uit uitspraken van een Italiaanse rechter, die deze deed in het kader van een nationaal en internationaal onderzoek naar de fraude binnen het voetbal.

Italië richtte zich allereerst op de binnenlandse criminelen, maar later bleek dat het netwerk internationaal opereerde. Het is opvallend dat de organisatie zich op een groot toernooi als het WK lijkt te willen richten, daar waar spelers zich niet zo gemakkelijk om zouden moeten laten kopen.

Italië en Singapore

Het is bekend dat een aantal Europese landen te maken hebben met de problemen rondom match fixing. Zij strijden hier hard tegen, maar dat lukt lang niet altijd zonder ook over de grens te kijken. Eerder in september werden er al 14 verdachten opgepakt in Singapore, waar een deel van de bende zich op leek te houden.

Wat dat betreft zitten de autoriteiten in onder andere Italië er bovenop en kijkt men ook zo goed mogelijk naar de internationale zaken die de fixers rond proberen te krijgen.

Wedstrijden van hoog niveau

Het is vooral opvallend dat de organisatie die Italië op het oog heeft zich richt op de wedstrijden van hoog niveau, aangezien die wedstrijden over het algemeen lastiger te beïnvloeden zijn. Met name het WK is een enorm toneel, waar veel van de voetballers een goed salaris verdienen en daardoor minder gevoelig zijn voor financiële toespelingen.

Toch zouden de fixers plannen hebben gehad om dit toernooi te beïnvloeden en daarmee te zorgen voor grote wensen. Nu de Italiaanse rechter de bal aan het rollen heeft gebracht is de kans groot dat er de komende tijd meer informatie over naar buiten zal komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in