Home WK Nieuws Kaartjes WK voetbal 2014 goedkoper dan ooit

Kaartjes WK voetbal 2014 goedkoper dan ooit

0
WK voetbal 2014 Brazilië
Brazilië shirt door Thomas

De kaartjes voor het WK voetbal in 2014 zullen goedkoper zijn dan ooit. Secretaris van de internationale voetbalbond FIFA Jerome Valcke zei dat tegenover de BBC, in een gesprek over het komende voetbal toernooi in Brazilië.

De kaartjes zullen goedkoper zijn dan in andere jaren, waardoor zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid hebben om een wedstrijd bij te wonen en op die manier van het voetbal te genieten.

De prijzen van de tickets zijn nog niet bekend, deze zal de FIFA op 19 juli onthullen. De secretaris gaf echter aan dat de kaartjes voor 70% van de wedstrijden goedkoper zullen zijn dan wat we van de afgelopen jaren gewend zijn.

Sociale onrust geluwd

Daarnaast reageerde Valcke op vragen over de sociale onrust die er de laatste tijd ontstond in Brazilië, tijdens de Confederations Cup die er werd gespeeld. Het was vooraf al onzeker of het land klaar zou zijn voor een dergelijk groot toernooi.

Zowel Valcke als Sepp Blatter (FIFA-voorzitter) hebben echter aangegeven erg tevreden te zijn over de manier waarop Brazilië het toernooi neer heeft weten te zetten. Ze zijn bovendien blij dat de sociale onrust weer geluwd is, waardoor het land bovendien klaar lijkt om het WK voetbal 2014 zelf op poten te zetten.

Financiële wanbeleid

De sociale onrust in Brazilië ontstond uit onvrede over het sociale en financiële wanbeleid van de regering. Veel burgers zijn het bijvoorbeeld niet eens met het feit dat er vooral geld beschikbaar is voor grote evenementen als het WK, maar er aan de andere kant geen geld is om de zorg of het onderwijs in het land naar een hoger plan te tillen.

Het blijft de vraag hoe het land zich tijdens het WK zelf zal presenteren, aangezien de ogen van heel de wereld er dan op gericht zullen zijn.