Home WK Nieuws Kaartverkoop WK Zuid Afrika valt erg tegen

Kaartverkoop WK Zuid Afrika valt erg tegen

2

De kaartverkoop van het WK in Zuid Afrika valt behoorlijk tegen. Hoe komt dit? Is het te ver weg of zijn de supporters bang voor de onveilige situatie in Zuid Afrika.

Speel Betsson

Gimme Hotels.., Johanna…..

Met het WK voor de deur komen uit verschillende landen voorzichtige berichten dat de kaartverkoop nogal tegenvalt. Daar waar het normaal gesproken storm loopt, lijkt het nu eerder kalmpjes voort te kabbelen, ook in Nederland. Dit zal natuurlijk deels te maken hebben met het feit dat Zuid Afrika, in tegenstelling tot recentelijk Duitsland en Frankrijk, niet bepaald naast de deur is. Ook verkeert de wereld in een economisch dalletje en ik denk niet dat vrouwlief haar twee weken Franse camping in wil opgeven zodat manlief naar Zuid Afrik kan afreizen voor 2x 45 minuten voetbal. ‘Op TV zie je het veel beter’…..je hoort het haar gewoon zeggen!

Veiligheid in Zuid Afrika

Nu is Jo’ burg, zoals de Zuid Afrikanen haar noemen, ook niet bepaald een veilig vakantieoord. Het staat al jaren bekend als Moordhoofdstad van de Wereld. Wat betreft het aantal moorden per inwoner staat Jo’burg nu op de tweede plaats, en wat betreft verkrachtingen zijn ze ongeslagen nummer 1. Niet bepaald iets om trots op te zijn en ook niet echt goede reclame.

Zuid Afrika zelf zegt de veiligheid rondom het WK uiterst serieus te nemen. Buitenlandse hooligans worden kort gehouden. Nu zullen de Oranjefans daar weinig last van hebben, die staan vooral te boek als gezellig, maar voor bijvoorbeeld de Britten is het toch iets om rekening mee te houden. Daarnaast word er alles aan gedaan om bezoekende voetbalfans tegen de lokale criminelen te beschermen.

Onderdak op het WK

Nu zag ik laatst een reportage op televisie over de sloppenwijken van Jo’ burg. Dan praat ik dus over sloppenwijken als in: golfplaten hutjes zonder elektriciteit en halfnaakte smerige bedelende kindertjes. Tevens dikke schommelende moeke’s met wasmanden en werkeloze rokende tandeloze echtgenoten die op de klei voor het golfplaten paleis zitten.

Tot mijn grote verbazing trok de tv-ploeg van hut tot hut om de accommodatie te bekijken die tijdens het WK verhuurd gaat worden aan voetbalfans. Lees: een matras in een afgescheiden hoekje van eerder genoemd golfplatenpaleis, met een kan rioolwater om te wassen. Bij de reporter ter plaatse werd gepolst of 150 dollar een redelijke prijs per nacht zou zijn.

Bij gebrek aan hotelkamers tijdens het WK zien zelfs de armsten der armen hun kans schoon. Of vies..voor diegenen die de reportage ook gezien hebben….

Als er al supporters waren die het aandurven op de bonnefooi naar Zuid Afrika te reizen om een groot gezellig Oranjefeest mee te maken, hebben die na het zien van deze reportage en het volgen van het nieuws over de veiligheid in Johannesburg hun geld gestoken in die twee weken Franse camping. Sterker nog, ze hebben er drie weken van gemaakt en er gaat een satellietontvanger mee. Op tv zie je het immers toch beter…..

Wil je ook wedden op het WK?

Unibet

    – Ontvang 50 euro bonus.

Betsson

    – Ontvang 50% korting op eerste inleg.

Bet at Home

   – Ontvang 50% korting op eerste inleg.

2 REACTIES

 1. Zuid Afrika is zoooo mooi en ook heel goed bereisbaar. Echter de armoede en de criminaliteit mag men niet onderschatten, het werpt een enorme schaduw over dit prachtige land.’s avonds over straat gaan is ronduit gevaarlijk, zeker in en rond de steden. De bewoners leven (vaak zwaar bewapend) achter hoge hekken en tralies voor de ramen. Men heeft te maken met criminelen die niets maar dan ook niets te verliezen hebben en die zien al die (rijke) supporters ook vast heel graag komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in