Home WK Nieuws Kevin Strootman ziet droom WK voetbal 2014 in Brazilië in duigen vallen

Kevin Strootman ziet droom WK voetbal 2014 in Brazilië in duigen vallen

0
Kevin Strootman ziet droom WK voetbal 2014 in Brazilië in duigen vallen
Wedden op het WK in Brazilië met Bwin

Kevin Strootman zal niet mee kunnen naar het WK voetbal 2014 in Brazilië. Dit is een flinke aderlating voor het Nederlands Elftal, maar natuurlijk vooral vervelend voor de speler zelf. Hij kreeg zondagavond in een wedstrijd van zijn club AS Roma een flinke tik op zijn knie. Volgens de eerste berichten heeft hij zijn kruisbanden in de linkerknie afgescheurd. Dit betekent dat hij er maandenlang uit zal zijn en het WK voetbal in Brazilië in ieder geval uit zijn hoofd kan zetten.

Dramatisch voor Kevin

Bondscoach Louis van Gaal liet aan persbureau ANP weten verbijsterd te zijn over het feit dat Strootman niet beschikbaar zal zijn voor het WK. Hij noemt het een enorm drama voor Kevin Strootman zelf. Van Gaal kan zich goed voorstellen dat de wereld voor Strootman even instort, juist omdat hij op dit moment een belangrijke en stabiele kracht is voor het Nederlands Elftal. De bondscoach en de speler van AS Roma hebben elkaar inmiddels gesproken, al zal dat er bij Strootman op dit moment waarschijnlijk nog niet toe leiden dat hij zich al wat beter voelt.

Kruisbanden gescheurd

Uit een MRI-scan is gebleken dat Strootman zijn kruisbanden gescheurd heeft, zijn meniscus kapot is en de mediale binnenband zwaar beschadigd is. Wat dat betreft valt er voor Strootman een droom in duigen, nu hij een flinke tik op zijn knie gehad heeft. Daarnaast zal Oranje op zoek moeten gaan naar een vervanger. Het lijkt onmogelijk om iemand van hetzelfde niveau te selecteren, wat betekent dat de kansen van Oranje op het WK in één klap een stukje kleiner zijn geworden. Het valt wat dat betreft af te wachten met welke zet Van Gaal zal komen, om een nieuw sterk middenveld samen te kunnen stellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in