Home WK Nieuws Kwartfinale WK Voetbal 2018: België wacht zware wedstrijd tegen Brazilië

Kwartfinale WK Voetbal 2018: België wacht zware wedstrijd tegen Brazilië

0
Kwartfinale WK Voetbal 2018: België wacht zware wedstrijd tegen Brazilië

WK Voetbal 2018. Vrijdag 6 juli staan de eerste twee kwartfinales van het WK 2018 op het programma. Het mooiste affiche staat natuurlijk in de avond gepland. België neemt het dan op tegen het grote Brazilië.

Volgens Vincent Kompany kijken de Belgen reikhalzend uit naar de kwartfinale tegen Brazilië. “Dit is de belangrijkste wedstrijd voor deze generatie”, vertelde de verdediger, die weer volledig fit is.

Kompany heeft vertrouwen in een goede afloop, maar heeft ook veel respect voor de vijfvoudig Wereldkampioen. “We kunnen alle superlatieven bovenhalen om Brazilië te beschrijven. Individueel zijn ze zeker sterker dan wij, maar voetbal is een collectieve sport.”

“Elke ploeg is af te stoppen, al zullen we een complete wedstrijd moeten spelen. We zijn misschien de underdog qua reputatie, maar zodra we vrijdag op het veld staan, is er niemand van ons die nog denkt de underdog te zijn.”

Tite niet bang van België

Ook vanuit het Braziliaanse kamp wordt uitgekeken naar de kwartfinale van het WK 2018. De Braziliaanse bondscoach Tite houdt er rekening mee dat België afwijkt van de bekende 3-4-3 opstelling. Dit baart hem echter geen zorgen. “We zijn overal op voorbereid. Inmiddels hebben we vele uren aan videomateriaal van de komende tegenstander bekeken. Voor verrassingen komen we niet te staan”, aldus Tite.

Gezien de sterke inhaalslag van ‘De Rode Duivels’ tegen Japan is de verwachting geschept dat Marouane Fellaini en Nacer Chadli vandaag vanaf de aftrap verschijnen. “Dit zijn spelers met andere kwaliteiten”, vertelt de Braziliaan.

“De Belgen zullen wat meer kracht en fysiek opstellen, wellicht iets minder aanvallend zijn. Desondanks ben ik er van overtuigd dat het een geweldige wedstrijd wordt tussen twee teams die mooi voetbal spelen.”

Speelschema WK Voetbal vandaag

Vrijdag 6 juli 2018
16.00 uur: Uruguay – Frankrijk
20.00 uur: België – Brazilië

Wedden op WK Voetbal

Bij diverse bookmakers is het mogelijk om te wedden op het WK Voetbal. Bookmaker Mr Green biedt @3.65 voor iedere ingezette euro wanneer België als winnaar van het veld stapt. Brazilië is met een odd van @2.10 de favoriet voor een plaats bij de laatste vier. Wij verwachten zelf een spannend duel dat uiteindelijk een 2-1 overwinning oplevert voor De Rode Duivels @12.50.