Home WK Nieuws Marokko krijgt fors budget voor voorbereiding op WK Voetbal 2018

Marokko krijgt fors budget voor voorbereiding op WK Voetbal 2018

0
Marokko krijgt fors budget voor voorbereiding op WK Voetbal 2018

WK Voetbal 2018. De Marokkaanse voetbalbond FRMF heeft een budget van maar liefst 20 miljoen dirham vrijgegeven om de ‘Atlas Leeuwen’ voor te bereiden op het WK Voetbal 2018 in Rusland.

Volgens Al Ahdath Al Maghribia kreeg de voetbalbond 15 miljoen dirham van de voetbal wereldbond FIFA en 5 miljoen dirham van Afrikaanse voetbalbond. Overigens hebben alle Afrikaanse deelnemers 5 miljoen ontvangen van de Afrikaanse voetbalbond. Het geld moet gebruikt worden om de nationale elftallen zo goed mogelijk voor te bereiden op het aankomende WK Voetbal 2018.

Eerste oefenwedstrijden in maart 2018

Bondscoach Hervé Renard en zijn selectie zullen in maart 2018 de eerste twee oefenwedstrijden afwerken, die dienen als start van de voorbereiding richting het WK 2018. Op 23 maart speelt Marokko tegen Servië. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Londen.

Vier dagen later speelt Marokko een thuiswedstrijd tegen Oezbekistan. Deze partij wordt afgewerkt in Casablanca. Vervolgens staat er nog een tweede oefenstage gepland in Zwitserland. Gedurende deze stage zullen de ‘Atlas Leeuwen’ twee oefenwedstrijden spelen tegen Europese selecties.

Wenger heeft vertrouwen in Marokko

Met tegenstanders als Spanje en Portugal heeft Marokko het niet getroffen met de loting voor het WK Voetbal. Toch verwacht Arsène Wenger, coach van Arsenal, erg veel van het Marokkaanse team.

‘’Ze kunnen dé verrassing van dit wereldkampioenschap worden: ze hebben niets te verliezen, staan niet onder druk als favoriet en plaatsten zich op een overtuigende manier, dankzij Hervé Renard die nu genoeg ervaring heeft als coach van Afrikaanse selecties’’, aldus Wenger.

Wedden op WK Voetbal 2018

Marokko zal op 15 juni voor de eerste keer in actie komen op het WK. Om 17.00 is Iran de tegenstander. Het team van Renard wordt met een odd van @2.25 als favoriet gezien, tegenover een odd van @3.35 voor een zege van Iran. Wij verwachten zelf een overwinning met meer dan 1 doelpunt verschil, waardoor een ‘handicap van -1’ @4.90 erg interessant is.