Home WK Nieuws Marokko verwacht vergoeding voor mislopen organisatie WK 2006

Marokko verwacht vergoeding voor mislopen organisatie WK 2006

0
Marokko verwacht vergoeding voor mislopen organisatie WK 2006

Marokko verloor in 2006 de organisatie van het WK Voetbal ten voordele van Duitsland. Dat gebeurde na de tussenkomst van enkele hooggeplaatsten bij de FIFA en de Duitse voetbalbond.

Een Zwitserse procureur wil dat de zaak door de justitie wordt onderzocht en oordeelt dat de verantwoordelijken van de FIFA, waaronder de voormalige baas van de Wereldvoetbalbond Sepp Blatter, op oneerlijke wijze hebben gehandeld zodat Duitsland het kampioenschap zou organiseren.

Volgens Assabah worden ook de baas van de Duitse voetbalbond Franz Beckenbayer en de secretaris-generaal Rudolph Schmidt mogelijk vervolgd voor het vervalsen van documenten zodat het WK-2006 aan Duitsland zou worden toegekend.

Als er daadwerkelijk een proces komt tegen de verantwoordelijken van deze fraude, wordt verwacht dat de Marokkaanse voetbalbond een schadevergoeding van de FIFA eist.

Marokko was in 2006 samen met Engeland, Duitsland en Zuid-Afrika kandidaat voor de organisatie van het voetbalkampioenschap. Het koninkrijk verloor ook de organisatie van het WK 2010 van Zuid-Afrika. Ook toen was er sprake van fraude.