Home WK Nieuws Meerdere doden door ongevallen stadions Brazilië

Meerdere doden door ongevallen stadions Brazilië

0
Meerdere doden door ongevallen stadions Brazilië
Wedden op het WK in Brazilië

Afgelopen zaterdag is er een bouwvakker van 22 omgekomen in Brazilië, nadat hij van het dak van een voetbalstadion viel. Het ging om een van de stadions die volgend jaar dienen als het toneel voor het WK voetbal. Tot op dit moment zijn er in totaal 6 doden gevallen tijdens de bouw van de stadions.

De bouwvakker viel bijna 35 meter omlaag, nadat er een veiligheidskabel krab. Hij overleed vervolgens in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. In tegenstelling tot bij ongeval zou een andere man van 49 een hartstilstand hebben gekregen, toen hij werkte aan het stadion in Manaus.

Eind november

Het is niet de eerste keer dat er berichten naar buiten komen rondom de bouw van de stadions, waarbij er ongevallen gebeuren en bouwvakkers komen te overlijden. Ook eind november kwam er een dergelijk bericht in het nieuws, aangezien toen twee mensen om het leven raakten als het gevolg van een bouwkraan die op het stadion viel.

Het ging destijds om een incident in Sao Paolo, in het stadion waar de openingsceremonie plaats zal vinden. Vanwege het incident zal de bouw maanden langer duren en begint de tijd te dringen voor de FIFA.

Vertragingen en hoge kosten

Ook andere ongevallen en vervelende situaties rondom de stadions voor het WK in Brazilië zorgen voor vertragingen en problemen. Het lijkt inmiddels traditie dat de stadions niet op tijd klaar zijn, maar de onveilige situaties lijken nu voor meer problemen te zorgen dan ooit tevoren.

Ook klagen de inwoners van Brazilië voor de enorm hoge kosten die het land dient te betalen, om het toernooi te kunnen organiseren. Er zijn veel protesten tegen het ‘weggegooide geld’. Veel inwoners hadden liever gezien dat het land dit geld in voorzieningen zou steken, waar zij zelf wat aan hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in