Home WK Nieuws Mogelijk geen middagwedstrijden tijdens WK in Brazilië

Mogelijk geen middagwedstrijden tijdens WK in Brazilië

0
Mogelijk geen middagwedstrijden tijdens WK in Brazilië
Wedden op het WK in Brazilië

De wereldvoetbalbond FIFA denkt er over na om de middagwedstrijden die op het programma staan tijdens het WK in Brazilië te verplaatsen. Er is vanuit verschillende richtingen protest gekomen tegen de planning, waaronder vanuit de voetballers zelf. Sepp Blatter, voorzitter van de FIFA, heeft aangegeven naar de kritiek te willen luisteren.

Volgens een aantal van de betrokkenen loopt de temperatuur tijdens de middagen te hoog op. Het wordt dan te heet om te voetballen, waardoor dit z’n weerslag zou kunnen hebben op de uitslagen tijdens het toernooi.

Internationale spelersvakbond FIFPro

Het is vooral de internationale spelersvakbond FIFPro die een belangrijke stem lijkt te hebben, binnen het protest. Eerder nog had de FIFA bij monde van de voorzitter aangegeven hier niet naar te willen luisteren en door te willen gaan met de middagwedstrijden. Nu ook de spelers zich via de vakbond hebben laten horen lijkt het erop dat de FIFA de klachten toch serieus begint te nemen.

Sepp Blatter heeft aangegeven naar de middagwedstrijden te willen kijken en er tijdens de vergadering in december in Salvador over te willen praten. Dit is een belangrijke eerste stap, die er wellicht toe zal leiden dat de spelers inderdaad niet tijdens de enorme hitte van de middagen in Brazilië hoeven te spelen.

Mogelijkheid tot drinken

Dat neemt niet weg dat Blatter nog altijd sceptisch staat tegenover het aanpassen van het speelschema. Een jaar geleden zei hij bijvoorbeeld nog dat de spelers hier vooral niet over moeten zeuren. Volgens de voorzitter van de FIFA waren er tijdens de WK’s in Mexico in 1970 en 1986 ook geen noemenswaardige klachten, terwijl de spelers destijds niet eens mochten drinken tijdens de wedstrijd.

Dit is volgens hem allemaal op de juiste manier aangepast, waardoor het hem een jaar geleden nog goed mogelijk leek om de wedstrijden gewoon door te laten gaan.