Home Column van Bart Nabeschouwen Australië Nederland

Nabeschouwen Australië Nederland

0
Nabeschouwen Australië Nederland
Wedden op Nederland tegen Spanje met Bwin

De trein was nagenoeg leeg. In mijn coupé zaten nog vier andere mensen. Een man met een hoofdtelefoon op zijn krullen, en een stukje verderop twee jongens en een meisje. De jongens – overduidelijk geen hetero’s – probeerden het meisje te imponeren met een wedstrijdje wie er het meest een hekel aan voetbal leek te hebben. “Pff, dat ze dan zo’n moeite doen om die bal tussen twee paaltjes te krijgen,” verzuchtte de één. De ander wist te melden dat het heen-en-weer rennen van 22 man in sporttenue grenst aan debiliteit.
Ik zette het geluid van mijn laptop wat harder en zag hoe achtereenvolgens Nederland en Australië een doelpunt maakten. In een bijna lege trein.

Smart phones – stupid people

Het meisje dat gevangen zat tussen de anti-voetbalhouding van de boys, en de radio-luisterende medepassagiers in de coupé, interesseerde het allemaal maar weinig. De staat van haar make-up was veel belangrijker; lippenstift en oogverf werd bijgewerkt met behulp van een spiegeltje. Dacht ik. Maar wat een spiegeltje leek te zijn, was in werkelijkheid haar smart-phone in de camera-functie. Slim, maar ook een beetje triest. Als dat meisje ooit haar telefoon laat vallen, ligt haar hele leven in duigen.

Winst!

Nederland won natuurlijk. Het was een zwaar potje, maar dat was vooraf al voorspeld. De Ozzies zijn hard en sterk en kunnen scoren. Nou, dat hebben we gisteren gezien. Aan Nederlandse zijde moesten we het hebben van de individuele ingeving van een intellectuele invaller. Goed gewisseld door Van Gaal – Depay staat de komende twee matches in de basis, lijkt me. Hij heeft met een assist en een werelddoelpunt laten zien dat hij niet naar Brasil is gekomen om aan de bar te hangen.

Verlies!

Voor Australië betekende de nederlaag tevens de uitschakeling in het toernooi. Huilend lagen ze op het veld. Troostmeisjes moesten er aan te pas komen.
Net als voor de Spanjolen. Wat een feest dat zij alvast naar huis zijn! Natuurlijk was er geen sprake van revanche omdat we simpelweg geen finale tegen Spanje hebben gespeeld en gewonnen. Maar een Dikke Vette Overwinning en daarna, met dank aan Chili, roemloos naar huis – te gek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in