Home Column van Bart Nabeschouwing Nederland – Chili

Nabeschouwing Nederland – Chili

0
Nabeschouwing Nederland – Chili
Wedden op het WK in Brazilië met William Hill

Wat viel het mee, hè? Alle doemscenario’s waar we vooraf rekening mee hielden, bleken stormpjes in een Turks theeglas. Met name de vakkundigheid van de scheidsrechter. Pluim voor hem. Zijn arbitrale kunsten werden door iedereen én zijn moeder op de korrel genomen, maar de beste man, Bakary Gassama uit Gambia, zakte wonderwel niet door het ijs. Hij gaf geen dubieuze strafschoppen, paste netjes voordeelregel en buitenspel toe, en zijn kaarten waren vaker te vinden in zijn borstzak dan in zijn rechterhand. In zijn vorige wedstrijd deelde hij nog zeven keer geel uit; vandaag maar twee.

Chili

Wat ook meeviel was de strijdlustigheid van de Chilenen. Ja, ze houden wel van doorrennen, maar echt heel gevaarlijk zijn ze niet geweest. Oude vrouwtjes op de snelweg zijn gevaarlijk. Chili scoorde op de schaal van gevaarlijk een 3, net als IKEA-meubilair, fireballs en foto’s van mensen met herpes. Shocking, voor ongeveer vijf seconden, maar daarna kun je weer verder met je leven.

Wat is Depay trouwens een fijne speler. Twee keer er ingewisseld, twee keer gescoord. Aparte jongen, onze Memphis. Als zijn leven iets anders was gelopen, scoorde hij nu superskunk op een straathoek, in plaats van supergoals in een stadion. Zijn sponsor Adidas heeft ook een hoge pet van hem op en maakte een korte docu over de speler van PSV en Oranje. Deel één kun je hier zien.

Groep A

Het andere goede nieuws, anders dan de overwinning op Chili, kwam uit Groep A. De Swingende Kanaries deden wat ze moesten doen en wonnen dik van Kameroen. Mexico versloeg Kroatië (ahhh) dus de achtstefinale waar Nederland in speelt is bekend. Op zondag 29 juni speelt Nederland tegen Mexico, zes uur sharp. Be there en zet vooraf een tientje op Nederland. For good luck. En om de bel-Chinezen te pesten.

Gouden pik

Alles bij elkaar is deze Oranje-voetbalavond weer prima verlopen. ‘We’ hebben na drie wedstrijden de maximale score van negen punten. Het doelsaldo is fantastisch, en de gescoorde doelpunten waren magistraal. Die kopbal van Van Persie! Dat kap-en-draaiwerk van Robben! Die dreun van Depay!

Je moet het Louis nageven. Hij was degene met het rotsvaste vertrouwen. Hij was de man die zich niet van de wijs liet brengen, zelfs niet boos werd als er weer een ‘stupid question’ werd gesteld – zo relaxed was Louis. Al die tijd was Louis in controle over de omstandigheden. Louis had een plan en dat plan liep volgens plan. Hij had gelijk.

Het valt de spelers inmiddels ook op. Na afloop van Nederland – Chili (2-0) liet Arjen Robben zich ontvallen dat Louis een gouden pik heeft, dat het daarom allemaal loopt zoals het loopt.

Een gouden pik. Hmm. En ik heb altijd gedacht dat Louis gewoon een lul van vlees en bloed was. Had.
Kut.

Nou ja. 2-0, Nederland is doorrr! Tot zondag!
Meer over Nederland – Mexico

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in