Home WK Nieuws Nabeschouwing Nederland – Costa Rica

Nabeschouwing Nederland – Costa Rica

0
Nabeschouwing Nederland – Costa Rica
Wedden op Nederland met William Hill

Afgelopen zaterdag speelden om 22:00 uur Nederland en Costa Rica tegen elkaar, in de kwartfinale van het WK voetbal in Brazilië. Costa Rica is de grote verrassing van dit toernooi, terwijl ook Nederland laat zien dat het niet de margeploeg is waar ze voorafgaand aan het toernooi voor werden aangezien. Nederland was de grote favoriet voor de zege en creëerde verschillende uitstekende kansen. De spelers van Costa Rica kregen het tijdens 90 minuten voetbal niet voor elkaar om daadwerkelijk op doel te schieten en kozen in plaats daarvan voor een 10-mans verdediging.

Gelijk na 120 minuten voetballen

De verdediging van Costa Rica hield uitstekend stand, wat de Nederlanders ook probeerden. Met name Wesley Sneijder was een aantal keer dichtbij een doelpunt en zette bovendien Robin van Persie vrij voor de keeper. De Nederlandse spits stond ontelbare keren buitenspel en daarnaast troffen we de paal en de lat met schoten die rechtstreeks op het net af leken te gaan. 90 minuten voetbal leverde geen doelpunt op en zelfs na nog eens 30 minuten verlengen stond er na in totaal 120 minuten voetbal een bloedstollend spannende 0-0 op het scorebord.

Tim Krul de penalty-specialist

Louis van Gaal haalde in de laatste seconde opnieuw een konijn uit de hoge hoed, door keeper Cilessen te vervangen door Tim Krul. Deze laatste staat bekend als een betere penalty-killer, daar waar Cilessen het daar beduidend moeilijker mee heeft. Krul slaagde erin 2 penalty’s van Costa Rica te stoppen, terwijl Van Persie, Robben, Sneijder en Dirk Kuyt de ballen van Nederland er feilloos in schoten. Nederland won de strafschoppenserie met 4-3 van Costa Rica en behaalde mede dankzij het geweldige keeperswerk van Tim Krul en de gouden zet van Louis van Gaal de halve finale, waarin het mag aantreden tegen Messi en zijn Argentinië.

Volgende wedstrijd: Nederland – Argentinië

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in