Home WK Nieuws Nederland genoemd als favoriet voor WK-titel

Nederland genoemd als favoriet voor WK-titel

0

Nederland kwalificatie WK Voetbal 2014Felipe Scolari houdt rekening met het Nederlands Elftal, met het oog op de titel komende zomer in Brazilië. De coach die eerder al eens wereldkampioen werd met Brazilië geeft aan dat Nederland altijd een sterke ploeg heeft en vooral het technisch vermogen van dit team van hoog niveau is. Volgens hem behoort Nederland dan ook wel degelijk tot de favorieten voor het WK 2014, die er op zullen treden.

Andere kanshebbers WK 2014

Uiteraard gaf hij daarnaast aan dat er sprake is van een aantal andere kanshebbers. Het zijn volgens hem vooral Duitsland, Spanje, Argentinië, Engeland en Colombia die ook een goede kans maken. Met name dit laatste land is een opvallende verschijning binnen de lijst. Het land behoort sinds jaren weer tot de top. Scolari is van mening dat men er het beste team sinds 40 – 50 jaar heeft, waardoor er sprake is van een nog grotere verrassing dan bij de Belgen die het WK hebben weten te bereiken. Dat neemt volgens Scolari echter niet weg dat zijn team de verplichting heeft het toernooi te winnen. De fans zullen niets minder accepteren en met het winnen van de Confederations Cup heeft het team bovendien laten zien mee te kunnen met de top.

Weinig ervaring Brazilië

Volgens Scolari heeft zijn team echter te maken met een gebrek aan ervaring, dat met name tegen de grote landen cruciaal kan blijven. Op een dergelijk moment is het van belang dat de spelers weten wat ze kunnen verwachten en hoe ze zich op dienen te stellen. Zijn ploeg waarmee hij in 2002 wereldkampioen werd had die ervaring wel. Hier staat volgens hem tegenover dat het team van dit moment zeer snel en dynamiek is. In vergelijking tot de overige teams is men hierin duidelijk verder, wat tot spectaculaire wedstrijden zal moeten leiden.