Home WK Nieuws Nederland in uitverkocht Rat Verlegh stadion tegen Denemarken

Nederland in uitverkocht Rat Verlegh stadion tegen Denemarken

0
Nederland in uitverkocht Rat Verlegh stadion tegen Denemarken

WK Voetbal 2019. De Oranje Leeuwinnen hebben hun play-off duel tegen Denemarken voor een plek op het WK 2019 binnen vijftig minuten uitverkocht. De wedstrijd is vrijdag 5 oktober in het Rat Verlegh Stadion in Breda, waar plek is voor 19.000 toeschouwers.

De return in de eerste ronde van de play-offs is vier dagen later, op dinsdag 9 oktober in het Deense Viborg. Als de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman de eerste ronde van de play-offs doorkomt, wacht daarna nog een dubbele confrontatie met de winnaar van het duel tussen Belgiƫ en Zwitserland. De winnaar van de finale plaatst zich voor het WK voetbal voor vrouwen van volgend jaar in Frankrijk.

Oranje won laatste ontmoetingen

Nederland was vorig jaar in de finale van het EK in eigen land in de finale met 4-2 te sterk voor Denemarken, dat in de poulefase ook al met 1-0 was verslagen. De Europees kampioen slaagde er echter niet in om zich rechtstreeks te plaatsen voor het WK 2019, nadat vorige week in Oslo met 2-1 werd van de vrouwenploeg van Noorwegen. De Nederlandse voetbalsters deden in 2015 in Canada voor het eerst mee aan het WK.

Oranje speelde 23 keer eerder tegen Denemarken. De eerdere duels eindigden vijf keer in een gelijkspel, acht keer in een overwinning voor Nederland en tien keer in een zege voor de Denen.

WK Vrouwenvoetbal 2019

Het wereldkampioenschap voetbal vrouwen 2019 is de achtste editie van het WK Vrouwenvoetbal. Het evenement wordt gehouden in Frankrijk in de zomer van 2019. Aan het eindtoernooi nemen 24 landen deel. De drie beste Europese landen kunnen zich middels dit toernooi kwalificeren voor het Olympisch voetbaltoernooi.

Nederland deed in 2015 voor de eerste keer mee aan het WK Voetbal. In Canada wist Oranje de groepsfase te overleven, maar in de achtste finale was Japan uiteindelijk met 1-0 te sterk.