Home WK Nieuws Nederland ontmoet Ecuador ter voorbereiding WK voetbal in Brazilië

Nederland ontmoet Ecuador ter voorbereiding WK voetbal in Brazilië

0
Nederland ontmoet Ecuador ter voorbereiding WK voetbal in Brazilië
Wedden op het WK in Brazilië met Unibet

In aanloop naar het WK voetbal 2014 werkt het Nederlands elftal nog een pittige oefencampagne. Zaterdag begint de campagne met een duel tegen Ecuador. Om 20.30 uur zal de bal gaan rollen in de Amsterdam Arena.

Ook in aanloop naar het WK 2006 oefende Nederland tegen dit Zuid-Amerikaanse land. Toen zorgde Dirk Kuijt voor het enige doelpunt in dat duel, waardoor het slechts 1-0 werd. Eerdere ontmoetingen tussen deze twee landen zijn er nog niet geweest.

De Ecuadorianen hebben zich voor de derde maal weten te kwalificeren voor het WK. In 2002 debuteerde het land in Japan en Zuid-Korea, waar het na de eerste ronde alweer naar huis kon gaan. Vier jaar laten, in Duitsland, ging het een stuk beter, want toen wist Ecuador een poule te overleven met Duitsland, Polen en Costa Rica. Helaas voor de fans van het Zuid-Amerikaanse land was Engeland in de achtste finale te sterk. Voor het WK 2010 in Zuid-Afrika wist Ecuador zich niet te plaatsen.

Ecuador heeft makkelijke poule

Gezien de kwaliteit van de selectie en de pouleloting van het WK voetbal 2014 is de verwachting dat Ecuador tijdens deze editie wel de eerste ronde overleeft. De Zuid-Amerikanen treffen namelijk Frankrijk, Zwitserland en Honduras, niet bepaald hoogvliegers.

Volgens kenners beschikt Ecuador dan ook over de sterkste selectie van de gehele poule. Hoewel de meeste spelers uit de selectie nog in de Ecuadoriaanse competitie spelen, heeft Ecuador ook enkele spelers van uitzonderlijke kwaliteit, zoals Valencia. De middenvelder van Manchester United is één van de sterkhouders van het team en is dan ook al enkele jaren aanvoerder van het nationaal elftal.

Toch moet het Nederlands elftal in staat zijn om Ecuador te kunnen verslaan op eigen bodem. Welke spelers Louis van Gaal voor dit del zal gaan gebruiken is nog onbekend.

Bookmakers voorspellen

De bookmakers zijn het eens. Nederland gaat winnen. Hieronder de quotes van de belangrijkste bookies.

Nederland wintgelijkEquador Wint
Unibet1.404.507.00
888sport1.404.507.00
William Hill1.654.005.00
Bwin1.404.757.00

Meer over Nederland tegen Ecuador

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in