Home WK Nieuws Nederland treft Spanje, Chili en Australië

Nederland treft Spanje, Chili en Australië

0
Nederland treft Spanje, Chili en Australië
Wedden op het WK in Brazilië

Nederland zal het WK in Brazilië de komende zomer openen tegen de Spanjaarden, waardoor we een herhaling krijgen van de WK-finale uit 2010. Dit is het resultaat van de loting, zoals die online plaatsvond.

Daarnaast zal Nederland aantreden tegen Chili en Australië, twee tegenstanders die Oranje in ieder geval niet zomaar op zij zal kunnen zetten. Uit de loting bleek verder dat België een relatief gemakkelijke poule heeft, terwijl Uruguay, Engeland en Italië ervoor zorgen dat Costa Rica te maken heeft met een ware poule des doods.

Chili niet onderschatten

Oranje zal de eerste wedstrijd direct flink aan de bak moeten, maar mag ook de andere twee tegenstanders niet onderschatten. Chili speelt de laatste jaren erg goed en wist bijvoorbeeld Engeland in eigen huis te verslaan. Bovendien maakte het team het Spanje al eens ontzettend lastig, vanwege de enorme drive naar voren.

Anders dan veel andere landen uit Zuid-Amerika speelt het team technisch vaardig en attractief voetbal, in combinatie met een enorme hoeveelheid energie. Bovendien zijn de spelers van Chili beter gewend aan de hoge temperaturen op het continent, wat een voordeel kan betekenen ten opzichte van het Nederlands Elftal.

Australië zit taai in elkaar

Australië is aan de andere kant juist een heel ander team, dat is fysiek sterk en houdt de rijen graag gesloten om toe te werken naar enkele zeldzame kansen. Het team verloor nog niet eerder van Nederland, al heeft dat vooral te maken met het beperkte aantal onderlinge duels dat er heeft plaatsgevonden.

Toch neemt het niet weg dat Nederland op papier wellicht maar één lastige tegenstander heeft, maar dit in de praktijk waarschijnlijk anders uit zal pakken. Het is wat dat betreft de vraag of van Gaal zijn manschappen goed weet voor te bereiden, om er met volle overtuiging voor een goed resultaat te kunnen zorgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in