Home WK Nieuws Nederland underdog in oefeninterland tegen WK-ganger Engeland

Nederland underdog in oefeninterland tegen WK-ganger Engeland

0
Nederland underdog in oefeninterland tegen WK-ganger Engeland

Voetbal Nieuws. Het Nederlands Elftal is komende zomer niet actief op het WK Voetbal 2018. Wel speelt Oranje een aantal mooie oefenwedstrijden tegen WK-gangers. Vrijdag 23 maart neemt Oranje het in de Amsterdam ArenA op tegen Engeland.

Voor Ronald Koeman wordt de interland tegen Engeland zijn eerste officiële wedstrijd als bondscoach. Het moge duidelijk zijn dat Koeman dingen gaat veranderen bij Oranje. Dit blijkt ook uit de nieuwe spelers, zoals Justin Kluivert en Wout Weghorst, die hij heeft opgeroepen voor deze wedstrijd.

Natuurlijk zijn er ook een aantal spelers die ontbreken. De meest opvallende afwezige is Joël Veltman. Naast de Ajax-verdediger zijn Marco van Ginkel, Vincent Janssen en Maarten Stekelenburg niet opgeroepen. Eerder liet Wesley Sneijder al weten dat hij stopt bij het Nederlands Elftal.

Nederland lang ongeslagen tegen Engeland

De laatste keer dat Oranje en Engeland tegenover elkaar stonden was in maart 2016. Het Nederlands Elftal wist deze wedstrijd met 1-2 te winnen, dankzij treffers van Vincent Janssen en Luciano Narsingh. Het doelpunt als Engelse zijde kwam op naam van Leicester City-aanvaller Jamie Vardy.

De totale head-to-head tussenstand is in het voordeel van Nederland. Er werden zes wedstrijden gewonnen en negen keer gelijk gespeeld. Vijf keer wist Engeland, dat tijdens het WK 2018 speelt tegen onder andere België, als winnaar van het veld te stappen. De laatste zege van ‘The Three Lions’ dateert uit 1996.

Belangrijkste oefenwedstrijden

Vrijdag 23 maart
17.00 uur: Rusland – Brazilië
18.30 uur: Turkije – Ierland
20.45 uur: Argentinië – Italië
20.45 uur: Duitsland – Spanje
20.45 uur: Nederland – Engeland

Zaterdag 24 maart
02.00 uur: Peru – Kroatië
03.30 uur: Mexico – IJsland
18.00 uur: Zweden – Chili

Wedden op Nederlands Elftal

Bij bookmaker Mr Green is het mogelijk om een weddenschap te plaatsen op oefenwedstrijden. Engeland @2.35 wordt gezien als favoriet in de wedstrijd tegen Nederland @2.88. Wij zelf denken dat Nederland in staat is om met 1-1 gelijk te spelen @6.40. Daarnaast wordt er veel verwacht van Brazilië @1.71, dat gaat spelen tegen gastland Rusland @4.60.