Home WK Nieuws Nederlanders kopen bijna 15.000 kaartjes voor WK voetbal 2014 in Brazilië

Nederlanders kopen bijna 15.000 kaartjes voor WK voetbal 2014 in Brazilië

0
Nederlanders kopen bijna 15.000 kaartjes voor WK voetbal 2014 in Brazilië
Wedden op het WK in Brazilië met Unibet

Het Oranjelegioen zal op het komende WK voetbal in Brazilië weer goed vertegenwoordigd zijn. Nederlanders hebben volgens de cijfers een kleine 15.000 kaartjes gekocht, om de verschillende wedstrijden bij te kunnen wonen en het team aan te kunnen moedigen. Dat blijkt uit cijfers van de voetbalbond FIFA. Op 15 april startte men met de laatste verkoopronde, waarin er 200.000 kaarten beschikbaar zijn. Binnen de eerste uren werden er al 125.000 kaarten aangevraagd, wat de populariteit van het toernooi goed weer lijkt te geven.

Duitsland als grootste afnemer

Nederland is echter niet de grootste Europese afnemer van kaartjes voor het WK voetbal in Brazilië. Duitsland heeft ruim 53.000 kaartjes gekocht en zal daardoor beter vertegenwoordigd zijn tijdens het toernooi. Engeland staat met een paar honderd kaartjes minder op een mooie tweede plaats. In Italië lijkt het WK aan de andere kant juist minder te leven, aangezien daar slechts 9.500 kaartjes werden aangeschaft. Dat is opvallend, aangezien Italië altijd een gevaarlijke outsider voor de titel is, getuige de tweede plaats op het EK 2012 in Polen en Oekraïne.

Spanje, Australië en Chili

Nederland zal op vrijdag 13 juni de eerste wedstrijd spelen tegen Spanje. Vervolgens treden we aan tegen Australië en spelen we de laatste wedstrijd in de poulefase op 23 juni tegen Chili. Het valt uiteraard te hopen dat we vervolgens aan mogen treden in de achtste finales, die we waarschijnlijk tegen het thuisland Brazilië zullen moeten spelen.

De kaartjes voor die wedstrijden brengen wat risico met zich mee, aangezien het nog niet zeker is of Nederland er in op zal treden. Dat neemt niet weg dat de finalewedstrijden traditioneel veel publiek trekken, omdat de beste teams zich via die wedstrijden uiteindelijk omhoog weten te spelen en tot in de finale van het WK in Brazilië kunnen komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in