Home WK Nieuws Neres ziet concurrentie bij Brazilië toenemen richting Copa América

Neres ziet concurrentie bij Brazilië toenemen richting Copa América

0
Neres ziet concurrentie bij Brazilië toenemen richting Copa América

David Neres maakte vorige maand zijn debuut voor Brazilië, maar richting het toernooi om de Copa América in eigen land neemt de concurrentie voor de aanvaller van Ajax weer toe.

Bondscoach Tite houdt namelijk rekening met een terugkeer van Neymar en Vinícius Júnior, vertelt hij op de website van de Braziliaanse voetbalbond (CBF). De steraanvaller van Paris Saint-Germain maakte vorige week zijn rentree in de feestwedstrijd tegen AS Monaco, nadat hij drie maanden aan de kant stond door een voetblessure. De aanvaller van Real Madrid is ook op de weg terug.

“Neymar is terug en we hopen dat hij snel weer in topvorm is”, zei Tite over zijn sterspeler en aanvoerder, die vorig jaar nog een race tegen de klok moest voeren om het WK in Rusland te halen. “Dit keer is het anders”, weet de bondscoach. “Er is meer tijd om te herstellen voor de start van de Copa América. Hij zou in betere conditie kunnen verkeren dan op het WK.”

Waar de 27-jarige Neymar al 96 interlands en zestig goals achter zijn naam heeft staan, moet Vinícius Júnior zijn debuut nog maken. De achttienjarige aanvaller liep een fikse knieblessure op in de return van de Champions League-achtste finale tegen Ajax. Zijn seizoen leek daardoor ten einde, maar inmiddels heeft de vleugelspits de groepstraining hervat.

Vandaag kan Vinícius Júnior mogelijk zijn rentree maken voor Real Madrid in de uitwedstrijd tegen Getafe en Tite sluit niet uit dat ook de aanvaller van De Koninklijke ook op tijd fit is voor het Zuid-Amerikaans kampioenschap, dat op 14 juni van start gaat tegen Bolivia. De Braziliaanse bond monitort de voortgang van Vinícius op de training bij Real nauwgezet.

Het zorgt ervoor dat Tite voorin weer meer te kiezen heeft en dat heeft mogelijk gevolgen voor de kansen van Neres. In maart haalde de bondscoach de 22-jarige Ajacied voor het eerst bij zijn selectie, nadat Vinícius zich geblesseerd had afgemeld. Neres greep vervolgens zijn kans met een prima debuut tegen Tsjechië. Als invaller bereidde hij de winnende treffer voor.