Home WK Nieuws Niemand bij Oranje zeker van plaats op WK

Niemand bij Oranje zeker van plaats op WK

0

Wesley Sneijder foto TBWABustedNederland heeft zich inmiddels een aantal weken geleden definitief geplaatst voor het WK in Brazilië, wat betekent dat de verschillende spelers zich hierop kunnen gaan voorbereiden. Anders dan bij andere grote toernooien is er echter nog lang geen sprake van een vast elftal, dat de bondscoach naar het toernooi mee zal nemen.

In plaats daarvan staat van Gaal erom bekend goed te kijken naar de vorm van dat moment. Eerder liet hij Wesley Sneijder weten dat deze niet fit zou zijn, waardoor ook de bekende namen niet zeker lijken te zijn van hun plaats op het WK.

Robin van Persie

Alleen Robin van Persie geniet een bijzondere status, aangezien hij hoe dan ook de spits van het Nederlands Elftal lijkt te zijn. Van Gaal lijkt er hiermee voor te willen zorgen dat er niet langer discussie bestaat over de positie in de punt van Oranje.

Eerder streed Klaas Jan Huntelaar met van Persie om deze plek, iets dat ervoor leek te zorgen dat Robin van Persie totaal uit vorm raakte. Van Gaal kan dit wellicht voorkomen, door deze speler als enige de zekerheid te geven dat hij aanvoerder en spits zal zijn.

Wesley Sneijder

Andere spelers dienen te knokken om hun plaats in het team, zelfs hun plek binnen de selectie. Met name Wesley Sneijder ondervond dat het uiteindelijk de bondscoach is die bepaalt wie er wel en niet speelt, de spelers hebben hier zelf maar weinig invloed op.

Ze dienen het beste te geven wat ze in zich hebben en zelfs dan is het de vraag of dit met een basisplaats gewaardeerd wordt. Van Gaal lijkt er hiermee voor te zorgen dat alle spelers zich meer dan 100% inzetten, waardoor er in 2014 een prachtig team kan gaan ontstaan.