Home WK Nieuws Nog minder dan 100 dagen tot het WK voetbal in Brazilië

Nog minder dan 100 dagen tot het WK voetbal in Brazilië

0
Nog minder dan 100 dagen tot het WK voetbal in Brazilië
Wedden op het WK in Brazilië met 888 Sport

Het WK in Brazilië komt steeds een beetje dichterbij. Onlangs vierde het land al de dag die slechts 100 dagen verwijderd is van de opening van het toernooi. Uiteraard nodigt het land graag de rest van de wereld uit om samen mee af te tellen tot 12 juni, de dag waarop Brazilië de openingswedstrijd van het WK voetbal toernooi speelt.

Onlangs werden er een aantal iconische gebouwen in de speelsteden verlicht in het groen en geel. Dit zijn de kleuren van het land, die ook op de tribunes massaal te zien zullen zijn.

600.000 toeristen naar Brazilië

Het 30-daagse evenement in de zomermaanden zal ongeveer 600.000 buitenlandse toeristen aantrekken, wat betekent dat Brazilië kan rekenen op een enorme toestroom.

Er zullen een aantal steden fungeren als speelstad, wat betekent dat de fans daar van de wedstrijden kunnen genieten. Het gaat dan bijvoorbeeld om Rio de Janeiro, maar ook om Belo Horizonte, Brasilia, Natal, Salvador en Fortaleza. In Rio zal uiteindelijk de finalewedstrijd plaatsvinden, waardoor de bekende badplaats een belangrijke rol speelt binnen het gehele toernooi.

Opnieuw het WK in Brazilië

Het WK in Brazilië is overigens niet het eerste wereldkampioenschap voetbal in dit land. Ook in 1950 mocht Brazilië het WK al eens organiseren. Destijds kwamen er ruim 1 miljoen mensen af op de verschillende wedstrijden, een aantal dat men nu gemakkelijk zal overtreffen.

De kans is groot dat er in totaal zo’n 3,3 miljoen voetbalfans in de verschillende speelsteden te vinden zijn. De FIFA ontving naar eigen zeggen meer dan 10 miljoen aanvragen voor kaartjes. Wat dat betreft is het duidelijk dat het WK in Brazilië leeft onder de voetbalfans en alles wijst er dan ook op dat het een geweldig spektakel zal worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in