Home WK Nieuws Oefeninterland Nederland – Ecuador: Oranje niet langs Ecuador

Oefeninterland Nederland – Ecuador: Oranje niet langs Ecuador

0
Oefeninterland Nederland – Ecuador: Oranje niet langs Ecuador
Wedden op het WK in Braziliƫ met Bwin

Het Nederlands elftal is in het vriendschappelijk duel tegen Ecuador niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. De manschappen van Van Gaal speelden voor het eerst in het veelbesproken 5-3-2-systeem, maar voordat deze tactiek klaar is voor het WK voetbal 2014 zal er nog wel het een en ander veranderd moeten worden.

Desondanks begon het Nederlands elftal sterk aan het duel en kreeg het ook enkele kleine kansen, maar keer op keer stuitte de aanvallers van Oranje op de Ecuadoriaanse keeper Banguera. De eerste echte mogelijkheid voor het Zuid-Amerikaanse land was daarentegen meteen een goal. Met een bekeken pass van Caicedo en een onoplettendheid van Veltman stond Montero oog in oog met Cillessen. De sterke spits faalde niet en zorgde voor de 0-1 op het scorebord.

Gelijkmaker

Nederland rechtte de rug en bleef het veldoverwicht behouden. Ecuador zakte ver in op eigen helft, waardoor Oranje moest gaan proberen om het gat te vinden. Lange tijd leek de creativiteit van spelers als Robben, Sneijder en De Jong ,die deze interland aan zich voorbij moesten laten gaan, een enorm gemis te zijn, maar een geniale steekpass van Clasie compenseerde dit enigszins.

Acht minuten voor de rust zette de middenvelder van Feyenoord namelijk Van Persie oog in oog met Banguera, waarna de oud-speler van Feyenoord de bal hard tegen de netten aan wist te werken. Zodoende ging Nederland met een 1-1 stand de rust in.

Na de pauze veranderde er niets aan het spelbeeld. Nederland bleef de bovenliggende partij en Ecuador hoopte op de counter. Montero was echter geblesseerd uitgevallen, waardoor het Zuid-Amerikaanse land duidelijk meer moeite had met het bereiken van het Nederlandse doel. Aan de andere kant lukte het Oranje echter ook niet om de 2-1 op het scorebord te zetten, ondanks enkele kansen voor Van Persie en Van Aanholt.

Uiteindelijk kwamen beide ploegen niet meer tot scoren en eindigde het duel in een redelijke saaie 1-1, maar zal bondscoach Van Gaal in ieder geval een stuk wijzer zijn geworden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in