Home WK Nieuws Opnieuw dode bij bouw stadion WK Brazilië 2014

Opnieuw dode bij bouw stadion WK Brazilië 2014

0
Opnieuw dode bij bouw stadion WK Brazilië 2014
Wedden op het WK in Brazilië met 888 Sport

Er is opnieuw een dode gevallen bij de bouw van de stadions in Brazilië voor het WK voetbal 2014. Het is inmiddels duidelijk dat de organisatie van het WK flink op schema achterloopt, wat leidt tot onveilige situaties. Er wordt hard aan de stadions gewerkt, maar dit zorgt ervoor dat de risico’s toenemen en de kritiek op de organisatie alleen maar verder oploopt. Onlangs is er opnieuw een bouwvakker overleden. Het is de derde persoon die bij de bouw van het stadion in Manaus kwam te overlijden.

Stuk metaal afgebroken

Het gaat om de 55-jarige Antonio Jose Pita Martins, die bouwde aan het stadion toen er een stuk metaal van een kraan afviel. Hij liep hierdoor verwondingen op aan zijn schouder en aan zijn hoofd, verwondingen waar hij later aan kwam te overlijden. Het WK in Brazilië staat wat dat betreft vooral in het teken van de schandalen, iets dat er bovendien voor lijkt te zorgen dat we het nog weinig over het voetbal hebben gehad. Het zouden juist de verschillende teams van de landen en de spelers moeten zijn, waarover we spreken in aanloop naar het wereldkampioenschap.

Zes bouwvakkers om het leven

Tot nu toe zijn er echter al zes arbeiders om het leven gekomen, tijdens de bouw van de stadions voor het WK in Brazilië. Er vielen bijvoorbeeld twee doden op het moment dat er in Sao Paolo een kraan omviel en ook bij de Amazonia Arena ging het al eens eerder mis. Volgens de FIFA had de bouw van de stadions al in december klaar moeten zijn, waardoor er sprake is van een flinke druk op de bouwers. In het stadion waar nu opnieuw een dode is gevallen zullen onder andere Engeland, Italië en Kroatië wedstrijden afwerken, tijdens de eerste ronde van het WK voetbal toernooi.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in