Home WK Nieuws Oranje Leeuwinnen treffen Canada op WK Voetbal 2019

Oranje Leeuwinnen treffen Canada op WK Voetbal 2019

0
Oranje Leeuwinnen treffen Canada op WK Voetbal 2019

WK Vrouwen 2019. De Oranjevrouwen nemen het komende zomer bij het WK voetbal in Frankrijk in de groepsfase op tegen Nieuw-Zeeland, Canada en Kameroen, zo wees de loting zaterdag uit.

Wiegman is tevreden met deze loting. “Het is geen slechte loting”, zegt de bondscoach, die wel vreest voor een confrontatie met de Verenigde Staten in de knock-outfase. “Kijk je naar de route verder in het toernooi wordt het wat lastiger en zouden we bijvoorbeeld al snel Amerika tegen kunnen komen. Maar dat is voor latere zorg.”

Waar Wiegman tevreden terugkeek op de loting, houdt aanvalster Vivianne Miedema juist gemengde gevoelens over aan de loting voor het WK. “Ik ben een beetje opgelucht, maar ook een beetje teleurgesteld”, zegt de spits tegenover de NOS. “We zijn de landen al tegengekomen in Canada, maar vooral na de groepsfase kan het heel moeilijk worden.”

Algarve Cup

De Oranjevrouwen bereiden zich in de voorbereiding op het WK 2019 voor in Zuid-Afrika en Portugal. De selectie van bondscoach Sarina Wiegman belegt in januari een trainingskamp in Zuid-Afrika en vanaf eind februari doen ze mee aan de Algarve Cup.

Speelschema WK 2019

Het WK Vrouwen Voetbal in Frankrijk begint op 7 juni 2019 en duurt tot en met 7 juli 2019. Het Nederlands Elftal komt op dinsdag 11 juni om 15.00 uur voor de eerste keer in actie. Nieuw-Zeeland is dan de tegenstander in Le Havre. Vervolgens speelt Oranje nog tegen Kameroen (15 juni om 18.00 uur) en wordt de groepsfase afgesloten tegen het sterke Canada (20 juni om 18.00 uur).