Home WK Nieuws Oranje Leeuwinnen zetten stap richting WK Voetbal Vrouwen 2019

Oranje Leeuwinnen zetten stap richting WK Voetbal Vrouwen 2019

0
Oranje Leeuwinnen zetten stap richting WK Voetbal Vrouwen 2019

WK Voetbal 2019. De Nederlandse Voetbalvrouwen hebben een eerste stap gezet richting het WK Voetbal van volgend jaar in Frankrijk. De Leeuwinnen wonnen het eerste play-off duel tegen Denemarken met 2-0.

In een uitverkocht Rat Verlegh Stadion begon Nederland sterk aan de herhaling van de EK finale van vorig jaar. Al voor rust was de 2-0 stand bereikt. In de 21e minuut bracht Lineth Beerensteyn Oranje op 1-0, waarna Shanice van de Sanden de 2-0 binnenkopte.

“We zijn er nog lang niet, dat moet iedereen beseffen”, vertelde Van de Sanden na afloop van het duel tegen Denemarken. “Dit is heerlijk maar er zijn nog drie wedstrijden te gaan als we het WK willen halen.”

Basisspelers ontbreken bij Oranje

In de basis bij Nederland ontbrak Vivianne Miedema. De topschutter van Oranje had last van een kuitblessure. In de tweede helft viel ze nog wel in. Op doel stond deze keer de vorig jaar nog gestopte Loes Geurts die meer dan honderd interlands speelde. Ook eerste keeper Sari van Veenendaal is licht geblesseerd. Geurts redding in de eerste helft was belangrijk op een Deense inzet.

Finale play-off WK Voetbal

Mocht Nederland dinsdag definitief afrekenen met Denemarken, dan wacht nog een finale play-off wedstrijd. Hierin is België of Zwitserland de tegenstander. Het eerste duel tussen de Rode Duivels en Zwitserland eindigde in 2-2.

Het wereldkampioenschap voetbal vrouwen 2019 is de achtste editie van het WK Vrouwenvoetbal. Het evenement wordt gehouden in Frankrijk in de zomer van 2019. Aan het eindtoernooi nemen 24 landen deel. De drie beste Europese landen kunnen zich via het WK 2019 kwalificeren voor het Olympisch voetbaltoernooi. Voor Oranje kan het de tweede keer zijn dat het mee mag doen op het hoogste niveau.