Home WK Nieuws Oranje op het WK 2014 in Brazilië

Oranje op het WK 2014 in Brazilië

0
Oranje op het WK 2014 in Brazilië
Wedden op Australië tegen Nederland met Unibet

Oranje doet het tot nu toe uitstekend op het WK 2014 in Brazilië, wat aan lijkt te geven dat Louis van Gaal zijn team goed in orde heeft en er het maximale uit weet te halen. Vooraf gingen we uit van een verlies tegen Spanje en moeilijke wedstrijden tegen Chili en Australië, maar qua uitslagen bleek niets minder waar. We liepen over Spanje heen en wonnen ook de andere twee wedstrijden in de groep. Oranje heeft meer dan voldoende zelfvertrouwen, verdedigt achterin goed en komt er met de gevaarlijke spitsen als Robben en van Persie geregeld fantastisch uit.

Groepswinnaar in Poule B

Oranje wist zich als groepswinnaar in Poule B te kwalificeren, met het maximale aantal punten. Spanje, Australië en Chili bleken niet opgewassen tegen de dodelijke effectiviteit van de spitsen van Oranje, terwijl de verdediging de boel achterin goed dicht hield. Nederland kreeg tijdens de groepsfase 3 doelpunten tegen, waarvan twee discutabele penalty’s. Tijdens de achtste finale was het Mexico dat van buiten de 16-meter wist te scoren, al wist Oranje de achterstand net voor tijd om te buigen naar een 2-1 overwinning.

Bereiken van de halve finale

Nederland speelt aanstaande zaterdag de kwartfinale tegen Costa Rica en heeft dan de mogelijkheid om de halve finale te bereiken, de doelstelling zoals de KNVB die voorafgaand aan het toernooi vaststelde. Afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd tussen Argentinië en België kunnen we in de halve finale wellicht de Belgen treffen. Aan de andere kant van het schema zullen Brazilië en Colombia elkaar treffen, net als Duitsland en Frankrijk. Met name een finale tegen Duitsland zou zorgen voor een bijzondere opeenvolging van wedstrijden, waarin Oranje kan laten zien wat het werkelijk waard is. De spelers lijken er in ieder geval vertrouwen in te hebben nog een paar rondes verder te komen.

Meer over: Nederland tegen Costa Rica

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in